EnglishSwedish
18 Nov 2015

Allt ska alltid överdrivas

Barnen sover sen länge tillbaka, maken har en grabbkväll på en av mina favorit restauranger i stan och själv har jag följt all rapportering slaviskt om vad som händer här i vårt land och i andra länder. Finns mycket att säga men det mesta som vi alla känner och tänker har redan sagts. Man får försöka hitta ett lugn, tänka positivt, leva sitt liv som vanligt och inte låta någon själ där ute ta det ifrån oss ♥

Från det ena till det andra…Barnen fick förra veckan paket från Lego Duplo, hur glada tror ni inte dom kommer bli när dom får öppna upp dom? Mina barn älskar Lego, i alla former och färger. Nathalie satt bokstavligen inne i lekrummet och byggde lego hela dagen. Hon bygger så himla fina byggnader, hus och placerar figurerna. Sen ropar hon varje gång ”mamma kom titta jag har byggt ett hus till dig” ”mamma jag har byggt ett skepp”. Så himla duktig och fiffig.

Nathalie har önskat sig flera Lego Duplo i julklapp och jag tänkte faktiskt slå in paketen och låta Nathalie & William öppna dom på julafton tillsammans med alla andra paket som dom har önskat sig. Jag är inte alls för att barnen ska få öppna ett paket varje dag från 1 december till 24 december. Oavsett om det handlar om små saker som barnen ska få öppna varje dag. Alla vi älskar våra barn och vill ge dom allt. Men jag är lite emot det där med att öppna 24 paket under en månad. Vad lär man sina barn? Mina barn ska vara otroligt glada och uppskatta dom presenterna dom får den 24:e och inte nog med allt dom får från våra syskon och föräldrar. Allt ska hela tiden överdrivas, om en mamma på instagram gör det så måsta många andra mammor haka på trenden för att inte känna sig sämre..och viktigast av allt vem kan komma på det fiffigaste sättet att sätta ihop en alldeles egen julkalender? Nej någon måtta får det vara 🙂 Baka och pyssla med barnen och ge dom kärlek istället! För det är precis vad vår värld behöver idag, mer kärlek ♥

Vad tycker och tänker du om att barnen ska få öppna paket från 1-24 december?

IMG_8821.JPG

 Tack till Lego 

IMG_8822.JPG

IMG_8823.JPG

3 Comments
 • Emelie
  november 19, 2015

  Du har rätt när du säger att det får vara någon måtta. Men, jag tycker att det är lite överdrivet att inte kunna unna sitt barn paket 1-24 bara för att man ska ”lära dom något”. Lära dom kan man göra 365 dagar om året. Jul, födelsedagar och sånt tycker jag att dom kan få se fram emot extra mycket och bli bortskämda lite extra, det betyder inte att dom får allt dom pekar på resten av året eller att dom kommer vänja sig vid det.

 • Caysa
  november 21, 2015

  du har verkligen rätt när det kommer till att allt skall överdrivas, speciellt på socialanedier. Blir så trött på det! Jag är en av dem som har en paket kalender till mina barn. Jag tänker såhär: Både jag och min man har växt upp med det och ser tillbaka på det som en mysig tradition vi hade. Vi har aldrig varit mindre missnöjda på julen för det, eller uppskattat saker mindre. Vi hoppas såklart att våra barn skall känna samma 🙂 Tycker det var väldigt bra det du skrev, kul att läsa hur andra tänker! Du är verkligen min favorit blogg. Allt verkar så naturligt hos dig, inte något rosa moln över allting!:) ha en fin helg . Kram <3

 • Malin
  november 21, 2015

  När jag och syrran var små fick vi dela på julkalendern (båda fick dock nr 1 och 24. Det var bra – att lära sig att samsas!

  Jag vet inte vem det var, men det var någon som hade gjort ett pysselkalender någon jul, barnen fick alltså en kul grej att göra istället för att få något materiellt. Jag har för mig attde bakade pepparkakor som Pippi en dag 🙂 den var tydligen väldigt uppskattad!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *