EnglishSwedish
23 jan 2015

Bröstoperation

Om det är något jag drömt om ända sen jag var typ 16 år gammal så är det att få operera brösten. Som ung tonåring hade jag det verkligen jätte jobbigt med en stor och tung byst. Alla sa alltid till mig vänta tills du får barn och jag är glad över att jag lyssnade på alla i min omgivning. Efter mina två graviditeter förändrades brösten helt och alla som fött barn vet att kroppen aldrig blir densamma igen. Från att ha varit typ en E till en liten B så tänk er… 11 år senare står jag här med två barn och känner att det snart är dags för mig att få den drömmen uppfylld.

Jag är stolt över min kropp, att den har fött två fantastiska barn som gett livet en helt annan mening. Min kropp kommer aldrig att bli densamma, jag mår bra med hur jag ser ut i övrigt. Jag tränar, äter bra och mår bra med ett litet undantag. Det kommer aldrig spela någon roll hur vacker min man säger att jag är, eller att jag inte behöver göra en operation för det är för mig själv jag gör den. Jag vill kunna se mig i spegeln och känna att jag har en fin byst vilket jag aldrig gjort tidigare.

Alla vi människor tycker olika, en del vill acceptera bröstens form efter en graviditet andra vill inte. Jag skulle aldrig missunna en människa en bröstoperation, vare sig man vill ha mindre, större eller lyfta. Många i min omgivning har fixat sina bröst och det är verkligen härligt att se hur bra dom har mått efteråt. Och varje gång någon nämner att dom ska operera sina bröst så hoppar jag till av glädje för deras skull. Jag vill också, ha ett par schyssta lökar som inte kräver fix och trix varje gång man ska köpa en klänning, bikini eller en topp.

Jag skulle aldrig skämmas för att säga att jag opererat brösten, skulle aldrig bry mig om vad andra tycker och jag skulle kunna skrika ut det till hela världen..jag älskar bröst, det är kvinnligt och fint 🙂 Det kommer alltid finnas surkärringar som kommer säga ”acceptera din kropp som den är”, ”vad ytligt, ”vad skönhetsfixerad du är” och bla bla bla…..

Skulle jag göra en bröstoperation så skulle jag ALDRIG välja att operera mig utomlands eller låta valet falla på ett billigare alternativ. Den enda kliniken som jag skulle känna mig trygg hos det är hos Akademikliniken.

Ni som fött barn, har ni opererat brösten, vill ni eller accepterar ni kroppen som den är idag? Vore intressant att få höra hur ni tänker?

21 Comments
 • Maria
  januari 23, 2015

  Jag har tre barn och känner igen det du skriver, har aldrig riktigt vart nöjd med brösten och nu efter barnen ännu mindre. Så operation är nåt jag alltid drömt om men ändå skrämmer mig lite hela operations grejen.
  Gillar din ärlighet om detta för du säger det många kanske inte vågar säga.
  Man ska vara nöjd med sin kropp men lättare sagt än gjort!
  Lycka till med vad du än bestämmer dig för!

  • linda
   januari 23, 2015

   Maria, Det skrämmer mig också speciellt när man har familj, det är svårt och det är därför jag väljer akademikliniken när jag väl gör slag i saken.

 • MM
  januari 23, 2015

  Cool du är som skriver om det! 🙂 Tycker absolut inte det är något fel. Har själv två barn och en tredje snart och har också med åren blivit mer insnöad på det eftersom de förändras. Absolut inget fel med att vilja se bra ut så länge det inte går överstyr.

  Lycka till när det är dags! Tipsa gärna om vad man ska tänka på och ställen 😉

  • linda
   januari 23, 2015

   MM, tack, ja men det är verkligen inget jag skäms för. Vi är tusentals där ute som mår dåligt över våra bröst och kan man och vill så tycker jag man ska få göra en förändring som får en att må bra. Som du skriver bara det inte går i överstyr. Det är den enda operationen som får mig att lägga mig ner under kniven, skulle aldrig falla mig in att göra någon annan operation. Finns bara ett ställe jag kommer gå till och det är akademikliniken. eftersom det är en stor dröm som jag velat uppfylla länge så skulle jag aldrig förlåta mig själv om jag gick till en annan klinik och det skulle hända ngt. Akademikliniken har ett bra rykte.

 • Tina saberi
  januari 23, 2015

  Hmmm vänta e det jag som har skrivit detta?

 • Moa
  januari 23, 2015

  hej!

  Det är inte kliniken du ska gå efter utan läkaren:) jag har själv fixar näsoperation genom landstinget eftersom jag hade svårt att andas och läkaren var snäll och gjorde den ännu snyggare. Skulle aldrig välja någon annan läkare än honom och han råkade vara överläkare i plastik. Så gott råd är att kolla upp läkare och hans/hennes arbete innan du väljer klinik.

  • linda
   januari 23, 2015

   Moa, jo jag vet den duktiga läkaren Paula Montemurro som är känd jobbar just där det är därför jag är trygg med akademikliniken 🙂

 • Amanda
  januari 23, 2015

  Jag har inte barn men ska göra mina bröst om 2 veckor hos Proforma Clinic, jag har många som har gjort där och även av just den läkaren jag har valt. Alla säger: Vänta tills du har fått barn… Jovisst, men jag är snart 25 och har velat göra detta sedan jag var 18 år och jag har inte ens en pojkvän att börja med, så lets face it. It now or … om 10 år typ. Men det är som du säger, anledningen spelar ingen roll. Så länge man är nöjd själv 🙂 Så lycka till! När blir det av och kommer du ha en frågestund om själva storleken, implantaten, under/framför/bakom muskeln osv?

 • lilla jag
  januari 23, 2015

  Köööööör påå säger jag bara, jag hade oxå E men efter 2 barn vart de DD och hängande, förminskade samt lyfte och jag har aldrig mått så bra som
  nu! Hittar toppar som sitter fint samt klänni gar som
  jag aldrig hittade pga min byst, Så gör det och tveka inte en sekund!

 • S
  januari 23, 2015

  När hade du tänkt operera ?
  Hur gamla är dina barn?
  Finns det en bra kvinnligläkare som genomför operationen ?
  Vad kostar det ?
  Har hört att de oya och riika på AK ÄR BRA ( om jg minns rätt)

 • linda coskun
  januari 23, 2015

  finaste linda du gör helt rätt man ska göra de man mår bra jag har själv förminskat mina bröst fast jag inte har barn själv o är jätte nöjd de är de bästa jag gjort o mår jätte bra nu och önskar alla gör allt dom mår bra av. önskar dig lycka till.<3

 • Tamara
  januari 23, 2015

  Ingen kunde ha beskrivit det bättre än detta inlägg Linda, helt rätt! Jag har själv fått rekommendationer om Akademikliniken och jag kommer att fixa dem själv därborta när det är dags. Jag vet att jag vill ha ett barn till, så därför väljer jag att vänta :). Det är absolut aldrig fel att påkosta sig själv när det kan få dig att må bra!!! Sedan att andra säger som du beskriver i inlägget att ” du är fin som du är, du behöver inte göra något”, det där kan man bara själv avgöra i slutändan. Massa kramar till dig söta och stort lycka till!

 • Magdalena
  januari 23, 2015

  Köölr bara !!! Jag har fött ett barn och min dröm har också varit att förstora mina bröst? Känner att den knappt a kupan jag har nu inte passar till min kroppsform. Jag har dåligt självförtroende så jag avvaktar nog ett par år till, efter jag fött de barn jag vill ha och sen kommer jag också köra. Whatever makes you happy, its youre life lixom.

 • Frida
  januari 24, 2015

  Jag opererade brösten för 12 år sedan och fick mitt första barn för 2 månader sedan.
  Brösten är inte riktigt som förut, men eftersom jag (tyvärr) inte ammar så ser dom fortfarande bra ut 🙂 Thank good. Men efter två barn (hoppas på ett till) så blir det absolut en operation!
  Klart att man ska göra det om man känner så som du, inget att tveka på om man hittat en bra kirurg.

  Jag är glad att jag opererade mig när jag var 20 år, har inte ångrat mig en enda sekund! Jag gjorde en bröstförstoring och kände att jag ville ha lite mer former. Min byst matchade inte riktigt resten av kroppen.

 • Viviyan
  januari 24, 2015

  Man ska göra sånt man mår bra av. Och en bröstoperation är absolut inget man behöver skämmas över. HAr själv funderat över det under många år, jag är knappt en A eller minimal A hahahha.. Jag kunde inte ens amma min son, för mina bröst var för små och de fanns ingen mjölk där. Så kör på det och gör sånt som får dig att må bra. Själv så avvaktar jag och ska känna efter hur de känns efter att jag skaffat mitt andra barn. Men jag lär nog oxå göra längre fram.

  Lycka till ! 😀

 • Me
  januari 24, 2015

  Härligt att läsa! Klart man ska operera om man inte mår bra över det man ser! Gjorde själv en bröst operation för 3 år sen. Alla sa, vänta tills du har skaffat barn men ja hade velat det så länge eftersom min byst va för liten i proportion till min kropp.
  Hade dock i väldigt lite då det var endast för att jag ville känna mig som en kvinna med ”normala” bröst!

  Idag har jag barn och har ammat och brösten är förändrade men jag ångrar inte mitt val i en sekund,kommer göra om dom när ja skaffat alla mina barn igen 🙂 och förresten, även fast du bestämt dig så kan jag varmt rekommendera Birgit stark på sabbatsbergs sjukhus i city. Överläkare i plastikkirurgi (äldre dam) som gör ett fantastiskt jobb och är otroligt ärlig! Tycker det där med person kemi är viktigt mellan läkare och patient när det handlar om ett sådant beslut, att det ska kännas bra i magen.

  Lycka till nu när det än blir av! Kram!

 • Daniella
  januari 25, 2015

  Hej Linda,

  Jag kommer också att fixa till brösten, när jag fött mitt tredje. Hur ser dina tankar kring operationen ut? Blir det ingen 3:a? Kommer det ske inom snar framtid? För dom flesta som jag känner som har gjort brösten har väntat, då man helst ska undvika att bära barnen den första perioden. 🙂 ett litet tips bara..kram

 • marijana
  januari 25, 2015

  om du känner för att svara på min fråga så skulle jg uppskatta det jättemkt.
  hur tror du din mor och far kommer ta det eslutet som du kommer fatta inom snar framtid?
  liksom dina svärföräldrar ?
  de har förmodligen inte samma tänkandet som oss för det mesta
  Med vänlig hälsning, maja

  • linda
   januari 25, 2015

   Mina föräldrar vet att jag velat detta sen jag var ung och inget dom någonsin sagt nej till. Inte mina svärföräldrar heller, dom är rätt moderna om jag får säga det själv 🙂

 • yasmin
  februari 6, 2015

  Hej älskar din blogg, har du träffat Paulo? Jag har tid hos honom den 17 mars för förminskning och lyft. är jättenervös. Ska du operera dig eller är det enbart en önskan?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *