EnglishSwedish
23 aug 2010

Bullar – recept

Här kommer receptet på bullarna som jag lovat att lägga upp.

Ingredienser för deg

2 ägg
4 dl socker
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 röda jäst
Kesella (en hel)
500 g smör
1 liter mjök
1 och ½ påse vetemjöl 

Fyllning
Kanel
Vaniljsocker
smör
socker
ägg (för pensling)
pärlsocker

 
Blanda ägg, socker, kardemumma, bakpulver, jäst och kesella till en smet (ingen elvisp )


Ungefär såhär


Smält smöret i en kastrull på låg värme, när smöret smält häller du över 1 liter mjölk. Det ska vara fingervarmt.


Häll sedan över det smälta smöret och mjölken i bunken och tillsätt mjölet. Arbeta in degen med fingrarna, det brukar gå åt ca 1 och ½ påse vetemjöl. Se till att degen fastnar lite lätt på händerna sen är det bara att låta degen jäsa i ca 60 min.


När degen är klar lägger du en duk över och låter den jäsa


Efter 60 min gör du ca 10 bollar av degen och lägger en duk över resten medans du bakar.

Resten kan ni, kavla ut degen och tillsätt smör, vanilj eller kanel och socker.

Lycka till!

3 Comments
  • zeinab
    augusti 23, 2010

    Yiiippiii 🙂 , Har väntat på det! Kram.

  • Anonym
    augusti 23, 2010

    Men hur gjorde du det utseendet på bullarna? De såg ut som wienerbröd 🙂

  • Anonym
    augusti 23, 2010

    Skrev du inte att det var en ny fyllning?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *