EnglishSwedish
27 apr 2017

Chili con carne med mifú

Jag sitter här med en kopp grönt te efter att ha jobbat, hämtat barn, lagat mat, städat, duschat barnen , läst bok för dom och nattat dom, tränat och själv tagit en dusch. Och nu ska jag sitta och beta av lite bloggjobb innan läggdags. Någon frågade mig hur jag hinner med allt, man hinner om man vet vad man vill och prioriterar rätt!

Det jag vill berätta för er att igår fick vi hem en matkasse och huvudingrediensen var Mifú? Har du hört talas om MiFú? Inte jag heller förens igår. Jag vet att jag sagt det förr men säger det igen, jag älskar att vi får testa så mycket nytt tack vare bloggen och att jag får låta er ta del av allt nytt.

Vi är allt fler som väljer bort kött, fågel och fisk idag. Kanske inte varje dag. Men ibland. Och nu gör Valio det enklare än någonsin med MiFú -ett stekbart mjölkprotein! Små, goda, proteinrika och fettsnåla gryn som får fin stekyta och som inte smälter. MiFú använder man i varma favoriträtter istället för kött, fågel eller fisk. och är dessutom helt fri från laktos, soja, gluten och ägg. Istället är laktosfri mjölk grunden i det unika recept. 

Jag hade nog kanske aldrig köpt Mifú själv men efter idag så går tankarna åt det positiva. Jag var skeptisk hela tiden kan jag lova, från det att jag öppnade burken och under matlagningen. Vad är de här egentligen tänkte jag? Men vet ni vad det var supergott. Det ser ut, smakar och har samma konsistens som keso fast större klumpar. Man fick välja mellan olika rätter och jag valde Chili con carne. Så dagens middag blev Chili con carne med MiFú och chili istället för nötkött. Till det serverades crème fraîche, pico de gallo och tortilla chips. Jag älskar ju att äta chili con carne med tortillachips så det var en glad överraskning att det fanns med i kassen 🙂

En stekpanna, MiFú och en massa ingredienser låg i kassen för att laga rätten efter receptet.Receptet om ni vill testa!

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *