EnglishSwedish
15 sep 2014

Citronmuffins med lemoncurd

Kära läsare lova mig att ni bakar citronmuffins med lemoncurd nästa gång ni vill bjuda era gäster på något gott. Min man älskar citronbakelser och det var därför jag förra året körde på citronmuffins. Den här gången hade jag i lemoncurd och det var verkligen en extra god touch. Citronmuffins tycker jag är ett bra alternativ för den som vill ha en god bakelse som inte smakar för mycket socker och sött, om ni förstår vad jag menar. Här kommer iallfall receptet 🙂

100 g smält smör eller margarin
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk eller yoghurt (jag tog mjölk)
Rivet skal samt saft av en citron

Smält smöret och vispa tillsammans med socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda sedan i vaniljsocker, citronskal, citronsaft och mjölk och vispa lätt. Rör ner mjöl och bakpulver i smeten och vispa försiktigt ihop allt. Fyll formarna ca 2 cm. Klicka i ca 1 tsk lemoncurd, fyll sedan formarna med smet nästan fulla. Bästa formen på muffinsen får man med en muffinsplåt. Gräddas i ugn 200°C ca 12 minuter.

Strö på lite florsocker innan servering 🙂

5 Comments
 • Linda
  september 16, 2014

  Hej tänkte fråga om du vispat med elvisp eller förhand? 🙂 super blogg!

 • Saraah
  september 16, 2014

  Åå perfekt för mig som ska få gäster idag! Ska bli kul att testa!!!

 • Eb
  september 16, 2014

  Hur lagar du lemoncurden? Eller finns det att köpa färdigt? Hittade inget om den i receptet:)

  • linda
   september 16, 2014

   Eb, jag köpte färdig 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *