EnglishSwedish
22 Jun 2017

Drömresan till Vegas?

Ibland spelar det ingen roll hur mycket man reser, man blir ändå aldrig riktigt mätt på det. Efter att ha kommit hem från Rom, som är en underbar stad, så har jag börjat kolla lite på nya möjliga resmål. Nu har jag varit på några weekendresor i Europa, så kanske det är dags för ett mer långväga resmål till vintern igen om jag får önska? Till vintern planerar vi att åka iväg på en tvåveckors semester. För tillfället håller jag på att kolla upp resmål till Mexico, Costa Rica och Vietnam. Däremot drömmer jag om Las Vegas också. Jag skulle verkligen vilja åka dit och uppleva allt som den staden har att erbjuda. Är grymt sugen på alla fyra.

Man har ju sett mängder av filmer som utspelar sig i Vegas, som alla är fyllda av lyx och glamour. Älskar hela Oceans-serien med George Clooney, Brad Pitt och Julia Roberts. Sen är ju Baksmällan en sån fruktansvärt rolig film, som får mig att skratta varje gång. Briljant! Jag är så sugen på att uppleva det där magiska med Vegas, promenera bland jättehotellen ned för the Strip, gå på shower på Caesars Palace, höra ljudet av rasslande mynt och bara försvinna in i en glamorös värld i några dagar. Det är ju inte heller en nackdel att Celine Dion, som jag nyss såg här i Stockholm, kör sin show där varje vecka. Hennes röst kan man inte få nog av och få uppleva det i Las Vegas är ju ett måste! Men Las Vegas får vänta några år till dock!

Skulle man däremot åka till Mexico eller Vietnam så får man ju en helt annat typ av semester. I Mexico har man såna där kritvita stränder som man inte tror existerar i verkligheten, och ett knallblått hav med kristallklart vatten. Förutom att ligga på stranden finns det en del att se och göra där också. Jag har varit I Cancun men tänker att vi kanske kan kombinera Playa del Carmen och Tulum denna gång.

Om vi bestämmer oss för Costa Rica så kanske det påminner lite som Mexico, det blir ju definitivt varmt och skönt, med mycket strandtid. Samtidigt finns det massor av grejer att göra där. Spana på sköldpaddor, klättra på vulkaner, surfa, gå på djungelsafari, och framför allt, ligga och mysa i varma källor hela dagarna. Har hört att Costa Rica också är rent och att människorna är superhärliga och välkomnande, vilket är ett plus. Men när vi var i Costa Rica över en dag för några år sedan när vi var på ett kryssningsfartyg i Karibien så fick vi hela tiden höra från de som jobbade med säkerheten på båten att vi skulle hålla oss nära till båten och inte gå för långt ifrån.  Vi utforskade aldrig Costa Rica och sådär i efterhand ångrar man sig lite för man hade ju kunnat få se och uppleva en liten del av landet även om det så bara är för en dag.

Någon som varit i Costa Rica, när är det bäst att åka dit och ett resmål att rekommendera?

Vår Thailand resa var så lyckad, vart vi åker denna vinter återstår att se hehe 🙂

3 Comments
 • Bellagio
  juni 22, 2017

  Har man råd så ska man till bora
  Bora. om jag vinner på lotto så blir d att återvända dit 🙂 alla resor därefter har varit en besvikelse. Kan garantera att endast himmelriket kan överträffa den resan. Åkte även LAS vegas i samma veva, bodde på LAS vegas enda fina hotell bellagio. Lobbyn var magisk, deras restaurang var värd att återvända till men resten av vegas var lite av en besvikelse ( hade också föreställt mig glamour o lyx som
  I filmerna). Ganska sunkigt folk på kvällarna och under dagen var marken nedskräpade m reklamlappar på toppless brudar. Bellagio och four seasons hotell var de enda m klass. Resterande hotell förvandlades till svinstior vid midnatt (min åsikt).

 • D
  juni 23, 2017

  Vi gjorde en roadtrip i USAs västkust i 3v. Den bästa resan vi gjort. Kan starkt rekommendera 😍. Detta var dock innan vi fick barn men vi planerar att göra om det om några år när barnen blivit lite större.. Se till att planera ordentligt så ni inte missar något. 5 dagar spenderade vi i Las Vegas och det räckte gott och väl 😃 3 dagar hade nog räckt om man planerar att vara borta i 2v. Finns så mycket annat att upptäcka 🙌 Säg till när det är dags så hjälper jag med tips :))

  • Linda
   juni 23, 2017

   D, åå tack fina det ska jag så göra. Vi vill göra en los Angeles, vegas och Hawaii resa. Tre veckor på tre ställen men det är när barnen är lite äldre och kommer minnas detta. 😁

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *