EnglishSwedish
05 apr 2018

En liten update om Nathalie

Hej vänner!

Jag tänkte berätta lite om Nathalies utveckling. Jag vet att jag inte skriver lika mycket om barnen som förut och det tänkte jag berätta mer om i ett separat inlägg också. Ni som följt mig i många år vet hur svårt vi har haft det med att få Nathalie att sova i eget rum. Och för snart en månad sedan hände något stort i vår familj. Nathalie började sova i sitt rum och har inte bråkat med oss om det en enda gång sedan dess. Jag har inga problem med att barnen sover i vår säng, tvärtom jag tycker det är super mysigt och den tiden kommer vi aldrig att få tillbaka så det gäller att njuta och ta tillvara på den tiden. Även om det är jobbigt att sömnen blir lidande så älskar jag att höra dom små fötterna tippa fram till vår säng och jag kan inte motstå att dom vill sova vidare med oss. Problemet var bara det att William började komma in till oss och det störde allas sömn.

Det bästa med att Nathalie sover i eget rum är att hon sover hela natten ostört. Hon brukade alltid vakna runt 6, 7 på morgonen när hon sov bredvid oss men nu vaknar hon aldrig före mig och vill t.o.m sova längre än 8. Jag mår så bra när jag vet att hon får sova ostört. Nu har vi dock lillkillen som smyger in till oss och han är som en tornado i sängen. Sparkar och rör sig som bara den. Han känner av minsta rörelse, går jag upp ur sängen för att gå på toa under natten så vaknar han upp och ska följa med mig hehe. Ibland kan han även bli arg för att C sover i sängen, gå pappppaa, du får inte sova här kan han skrika haha. Men Nathalie har varit super duktig, hon älskar sitt rum och känner sig så stor nu när hon börjat sova i eget rum.

Innan försökte vi verkligen med ALLT men inget funkade, alla råd och tips vi fick hjälpte inte oss. Vi köpte allt hon önskade för att hon skulle tycka om sitt rum, vi umgicks där för att få henne att känna sig mer trygg men inget funkade utan det var vår närhet hon var i behov av på kvällen. Istället bestämde vi oss för att bara låta det vara och låta henne få sova i vårt rum till den dagen hon känner sig redo och till slut kom den dagen. Ibland vill jag bara smyga ner i hennes säng, hålla om henne och sova i hennes säng tillsammans. Lilla tjejen som blivit så stor.

Nathalie går i förskoleklass. Skolan går utmärkt och den 11:e april har vi utvecklingssamtal med läraren. Jag pratade med läraren när vi bokade in tiden som berättade kort hur hon upplevde Nathalie. Envis, stark och bestämd sa hon hehe den beskrivningen på min dotter har jag hört enda sedan hon var 6 månader. Hon stormtrivs i skolan, hon har nya kompisar som hon tycker mycket om och hon älskar läxor. Jag brukar fråga vilket som är hennes favoritämne och svarar hon matte (brås på sin mamma) hehe. Nathalie älskar att räkna och det går framåt. Hon kan t.o.m multiplikation och förstår logiken. Hon har börjat läsa sen några månader tillbaka och det blir bara bättre och bättre. Istället för att jag ska läsa för henne på kvällarna så läser hon för mig. Jag har alltid sagt det att hon kommer komma långt i livet. Hon vet vad hon vill, är envis och bestämd. Jag beundrar henne verkligen, hon har en häftig personlighet och låter ingen trycka ner henne oavsett vad. Hon säger ifrån när någon gör fel och det spelar ingen roll vem det är. Jag tycker det är bra och jag uppmuntrar henne till att stå på sig. Hon är snäll och ödmjuk i allt hon gör och det är en fin egenskap. Jag brukar säga att oavsett vad man gör i livet så ska man göra det med ödmjukhet, det kommer man långt med. Det är spännande att följa hennes resa genom livet. Tänk att du blir hela 7 år i år. Min stora vackra tjej ❤️

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *