EnglishSwedish
07 jul 2011

Flicknamn & pojknamn till bebisen


Vet att ni är nyfikna på vilka namn vi valt ut till vårt barn men jag kan säga att vi bara har ett pojknamn klart. Innan jag blev gravid föreslog maken ett namn under en diskussion och redan då bestämde vi båda för att döpa vår son till det, dvs om vi får en pojke. Sen den dagen har vi inte ens diskuterat andra pojknamn utan varit eniga om det namnet. 

Problemet är att vi har ännu inte bestämt oss för något flicknamn, vi har ett namn i tankarna som är enkelt, internationellt och ganska vanligt men inget vi liksom brinner för som pojknamnet. För mig är det vitkigt att ha namnet klart innan barnet föds, vill inte låta mitt barn bli kallad för bebis i flera veckor och vara namnlös hehe.

Jag tänkte att eftersom ni tittar in här varje dag och tar del av min graviditet, vardag och allt annat så vore det skoj om ni vill lämna några namnförslag på flicknamn till detta inlägg. Ni får gärna lämna förslag på pojknamn också, skulle bli kul och se om någon tipsar om namnet vi redan valt ut.

34 Comments
 • M
  juli 7, 2011

  Joline. fint tycker jag, det heter min kusin:)

 • Eva
  juli 7, 2011

  Mina favoritflicknamn är Julia och Annie. Astrid är också ett vackert namn som inte är så vanligt och så tycker jag förstås mycket om mina döttrars namn, Charlotte och Cathrine!

 • Marmoura!
  juli 7, 2011

  Lilla Elias om ni får en pojke, vilket jag tror att ni får:)))) och prinsessan Nathalie till flicka… Lello och Nana;) Ha det gott gulligaste Linda…

 • Anonym
  juli 7, 2011

  aralia & tatiana tycker jag är fint 🙂 ..

 • Hiba
  juli 7, 2011

  Pojknamn: Elias, Josef

  Flicknamn: Noelia, Aliyah, Emilia, Diana, Aisha

 • Anonym
  juli 7, 2011

  flicknamn: leah, julia, elina

  pojknamn: liam, johannes, lionel

 • Sandra
  juli 7, 2011

  Jag gillar namnet mellisa tycker de e fint och passar oavsett om man är liten eller äldre.

 • Anonym
  juli 7, 2011

  Pojknamn: Adam, Jonas, Josef eller Noel

  Flicknamn: Lina, Leila, Sofia, eller Zina

 • Mary
  juli 7, 2011

  Joline är jättevackert eller varför inte en liten Melina? 🙂

 • Anonym
  juli 7, 2011

  Leona är ett superfint namn! 🙂

 • Anonym
  juli 7, 2011

  Fina flicknamn: Julie, Aurora, Laura, Vanessa, Valencia, Edessa….

  Lycka till!

 • Sandra
  juli 7, 2011

  Fina flicknamn: Ariel (betyder Guds stad) thalita (fint bibliskt namn) lilith, Rakel, Natalia osv…

 • Maria
  juli 7, 2011

  Pojknamn: William, Alexander, Lukas och Emanuel

  Flicknamn: Emilia och Willma

 • Teodora
  juli 7, 2011

  Flicknamn: Deena, Imra eller Izla

 • Anonym
  juli 7, 2011

  Jag skulle säga Melissa, Som betyder söt som honung 🙂

 • Mikaela
  juli 7, 2011

  Melissa

 • Rana Jerjis
  juli 7, 2011

  Flicknamn: Nathalie, Rebecca, Diana, Christine, Nicole

  Pojknamn: Gabriel, Jackob, Micheal, Dani, Josef

 • laurie
  juli 7, 2011

  Har inte kommenterat än om din mage men jag tror faktiskt du får en flicka! Det ser ut som en "flickmage"..det enda som får mig att små tvivla är att du inte blir så mkt illamående( vilket alla som bär på flickor brukar bli). Apropå flicknamn : Loella, Vanessa ( blir kul då det börjar som valencia), Edessa, Sandra, Candice,

  Pojknamn: Henrik och viktor, Adrian. ( mina 3 favvo killnamn)

  kram 🙂

 • Demet
  juli 7, 2011

  LEA & LARA =)

 • Anonym
  juli 7, 2011

  Alla har så fina namn, dock tycker jag mest om:

  Pojknamn: Elias, Gabriel, Jackob, Daniel

  Flicknamn: Lina, Selma, Jasmine

 • Natalie
  juli 7, 2011

  Jag gillar Vivienne, passar i alla länder. Själv tycker jag att namn ska passar med efternamn, om ni har lång efternamn då blir det bättre med kort namn och tvärtom.

 • Anonym
  juli 7, 2011

  Pojknamn: Elton, Ellion

  Flicknamn: Valentina, Melissa, Leila, Julia

 • Sara
  juli 7, 2011

  Pojknamn; Constantin, William, Lucas, Valentino, Kevin, Benjamin, Matteus, Léon

  Flicknamn; Chanel, Valentina, Leona, Valisia, Melanie, Manuella,

  Har många men har glömt en del..

 • :)
  juli 7, 2011

  leah, melicia, djamila (men på syrianska/arabiska kommar man säga jämila, inte lika längre haha)

  o sen favorit nanmet tahlia (nej ja menar inte talitha)

 • Anonym
  juli 8, 2011

  Du får garanterat en son!

 • C
  juli 8, 2011

  Elissa som flicknamn

 • nina
  juli 8, 2011

  Hej Linda! Talitha är fint flicknamn

 • nina
  juli 8, 2011

  jonathan

 • Anonym
  juli 8, 2011

  Jakob, George, Tony, Charbel

 • Anonym
  juli 9, 2011

  Jag personligen tycker att namn säger vem man är. Jag personligen tycker i så fall ett assyriskt namn, bibliskt eller något annat. Mina framtida barn (bhaylet aloho=Med Guds kraft) kommer ha ett assyriskt namn som tilltalsnamn och sedan ett bibliskt i andra. Vill man ha bibliska namn och som båda e fina och passar alla kulturer/språk så kan man slå upp svenska kalendern.

  Assyriska namn: Ornina, Babylonia, Atorina, Jalda/Jelda, Kenora/Kinora) Evelin, Zalgai, Georgina, Ramta, Ishtar, Ator, Lilyana, Nisha, Akadia, Athra, Tilga, Simeli, Smedra, Fedra, Thalita, Talia, Amira, Edessa, Shafira, Ninorta, Rimrama, Bethnahrin

  Pojknamn: Nirari, Ramsin, Sharokin, Ninmar, Ankido/Enkido, Naramsin, Nisha, Augin, Nesho, Bobil, Babylon, Babel, Enlil, Nathaniel

  o så många fler.

  Andra kristna man finns många i svenska kalendern. Eller så kan man slå upp Bibeln o kolla runt. Aisha o Aliya är muslimska namn vad jag vet. Men om man gillar dem, så why not.

  Många av förslagen som nämnts var oxå fina

 • jolyana
  juli 9, 2011

  Gisella, Gissela, eller bara Gisel, så ska min dotter heta 😀

 • karolin
  juli 15, 2011

  Nathaniel, Lucas och Lionell är väldigt fina namn på killar.

  Tycker också att tjejer är svårare haha, men jag tycker om namnen Chloe, Maria och Denise…

  Lycka till!!! 🙂

 • Gamla namn
  maj 16, 2014

  När jag hittade ett namn till vår dotter Elsa använda jag listor från denna sida: http://www.dagensnamnsdag.nu/namn/

  Selma eller Elsa är min favvo-namn.
  Iris är också bra!

 • Karin
  februari 1, 2015

  Charlotte tycker jag är ett väldigt fint flicknamn. Min dotter heter det. Och så tycker jag även Madeleine är fint.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *