EnglishSwedish
01 jul 2018

Gino & klassisk smulpaj med äpple

Godmorgon!

Jag har legat och dragit mig i sängen hela morgonen. Vi har inga planer idag så vi får se vad vi hittar på. Helst vill jag bara ligga ute på altanen och inte göra ett smack. Sola och bara njuta och äta lite rester från gårdagens trevliga dag med våra vänner.

Till efterrätt igår ville jag göra något fräscht, det blev en klassisk smulpaj med äpple och gino. Har inte bjudit på gino hemma tidigare och tanken slog mig igår när vi handlade och det var ju supergott. Verkligen en fräsch efterrätt. Jag hade jordgubbar, banan, kiwi, blåbär och hallon som jag toppade med kokosflingor och vitchoklad. Sedan in i ugnen tills chokladen smälter eller får en gyllenbrun färg. Jag serverade gino med en klick vaniljglass. Och så åt vi pajen med vaniljsås. Blir definitivt mer gino hemma ?

2 Comments
 • andrea
  juli 3, 2018

  Mums, va gott det ser ut!!! Hur gör du smulpajen? Mvh

  • Linda
   juli 3, 2018

   Hej Andrea, jag skar äpplen som jag blandade med kanel, äpple och sirap och lite socker. Sen blandade jag smulpajen efter känsla men ca 120 g smör, två dl havregryn, 2 msk socker och ca 1 dl vetemjöl. Blanda degen till en smulig deg. Lägg äpplen i pajformen och sen smuldegen över. In i ugnen ca 20 min. Kram

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *