EnglishSwedish
11 aug 2015

Gjorde något jag aldrig trodde jag skulle göra

I lördags gjorde jag och maken något vi aldrig trodde att vi skulle göra. Det började med ett mail där ett företag med samma tjänster hört av sig tidigare för ett samarbete och som jag tackat nej till. Men så hade jag ett personligt möte med Rebecca och tillsammans kom vi överens om att hitta en bra barnvakt till våra barn efter ALLA våra önskemål. Jag har haft svårt att lämna mina barn till någon annan än familjen och därför har vi inte heller kunnat närvara vid vissa tillställningar pga att vi inte har någon som kan sitta med våra barn. Och det är inte alltid att barnen kan vara med heller. När Rebecca hörde av sig kände både jag och maken att vi faktiskt behöver en barnvakt som kan ställa upp och vara med barnen när vi behöver åka iväg eller kanske bara unna oss en middag ute som vi gjorde under helgen. För vi behöver tid med varandra också även om det handlar om några få timmar.

I tisdags förra veckan kom barnvakten på besök för att barnen skulle få lära känna henne innan den aktuella dagen som vi bestämde att barnvakten skulle komma. Jag visade henne runt i huset, berättade om våra barn och så fick hon självklart ställa frågor osv. Det kändes bra redan första dagen och Nathalie kallade henne för sin vän och tjatade hela veckan om barnvakten.

Innan vi drog iväg på middagen kom barnvakten. Vi tyckte det var bäst att vi sa hejdå till dom ute så att dom fick gå ut och leka istället för att se oss lämna hemmet. Under middagen ville jag sms:a för att höra hur det gick men då svarade alla mig att det går säkert bra och att hon skulle hört av sig om något inte stod rätt till. IMG_5857.JPG

 

Då får jag ett sms som fick mig att smälta. Jag slappnade av och kunde njuta av min kväll. När vi kom hem pratade vi en stund om hur det hade gått. Jag talade om för henne att jag hade badat barnen och då svarade hon mig ”dom var så sandiga efter all lek i sandlådan och det var bäst att göra rent dom”. Fantastiskt intiativ och jag som är pedant blev bara glad 🙂 Era barn är så snälla sa hon, det var inga problem alls och allt gick hur bra som helst. Både jag och maken var överlyckliga. Känns faktiskt jätte kul att ha en barnvakt som vi kan ta hjälp av när det behövs och vi kommer självklart boka in samma barnvakt varje gång för barnens trygghet, sen att hon bara bor några minuter från oss gör det hela ännu bättre.

Dagen därpå frågade jag Nathalie hur dom hade det med barnvakten, hon svarade att det var jätte roligt och att hon var snäll. Att Nathalie är äldre och kan prata är en av anledningarna till att jag tackade ja till samarbetet med Nannypoppins som ser till att hitta en barnvakt efter ens behov och önskemål.

Jag skulle aldrig tipsa någon om att skaffa barnvakt om vi inte själva var nöjda till 110%. Och jag tycker absolut inte att det är fel att man får hjälp utifrån ibland. Kan inte minnas sist jag och maken gjorde något tillsammans en kväll och det gör mycket för relationen.

Jag har fått chansen att låta er prova på tjänsten helt kostnadsfritt men det får dyka upp i ett  separat inlägg under veckan 🙂

2 Comments
 • Samira
  augusti 13, 2015

  Behövs verkligen har aldrig varit öppen för sånt … Men de behövs ibland ..
  Just när du har en nu som du kan rekommendera kmr jag absolut titta närmre på de här, kanske får man kontakta just henne vid behov hehe ;))))

  • linda
   augusti 13, 2015

   Samira inte jag heller, men ibland behövs det och det positiva är att Nathalie kan prata och berätta för hos hur hon upplevde det hela. Hon tyckte det var jätte kul och att barnvakten var super snäll och engagerad i barnen. Nu i efterhand är både jag och maken glada över att vi provade på och fick en bra tjej (dom hittar en barnvakt efter ens behov och önskemål) nu kan vi gå ut ibland och ge varandra lite tid utanför hemmet. Det behövs i alla relationer. kramis

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *