EnglishSwedish
17 maj 2018

Hjälp en mamma och ge bort en morsdagpresent

Hej vänner!

Nu kan jag äntligen få berätta om ett samarbete som jag är otroligt glad för. Ett extremt viktigt och fint samarbete som kommer att rädda liv. Vi närmar oss morsdag som för många svenska mammor innebär presenter och firande, med allt rätt såklart 🙂 Men tittar vi bortom Sverige och andra mer privilegierade länder ser läget ofta annorlunda ut. Och varje dag dör ca 830 kvinnor i samband med sin graviditet och förlossning, de allra flesta helt i onödan. Medan ungefär en miljon nyfödda bebisar dör varje år för att de inte får rätt vård och omsorg. Varje år inför mors dag samlar Läkarmissionen in pengar till mödra- och förlossningsvård och i år samlas pengar också in genom en auktion.

För  några veckor sedan blev jag tillfrågad av Läkarmissionen  om jag tillsammans med andra influencers vill var med i en kampanj där drömmen är att man får ta fram en egen förlossningsväska som ska auktioneras ut på Tradera. Det innebär att väskorna kommer innehålla precis allt som JAG tycker är viktigt att ha med till BB och som jag vet att man behöver (been there done that) 😀 Och det ska bli så spännande att se resultatet på fredag (återkommer om exakt dag) när alla väskor har fotats och finns ute på Tradera.

Söndag den 27:e  är det dags för en gala på Berns. Mammagalan som är en helt ny gala på den svenska tv-himlen och kommer att livesänds på kanal5 klockan 20:00 till 22:00. Samma dag som vi firar våra egna mammor med rosor och kärleksgåvor får vi en unik utblick i världen där vi får möta mammor med helt andra förutsättningar. Tycker det är helt fantastiskt och konferencier för kvällen är ingen mindre än Pernilla Wahlgren  och Sofia Wistam. Har ni tur kanske ni får se mig i tv-rutan också 😛 Men wow vilken ära så älskling om du läser detta vill jag inte ha något i morsdagpresent, jag saknar inget i livet så skänk pengarna istället ❤️

Och vill ni redan nu börja bidra och ge bort en förlossning i mordagspresent så swishar ni helt enkelt 150 kronor till 90 00 217. Tillsammans gör vi skillnad, eller hur?

Ni kan läsa mer om galan och läkarmissionens arbete HÄR

Kongo Bukavu Panzi, FörlossningKarubi med sonen Exauce, barnmorskan Miranyo

Under galan kommer Det stora mammapriset att utses, populära artister att uppträda och vi får följa mammor i Tanzania, Sydafrika och Bangladesh i dokumentära inslag. Under kvällen kommer svenska folket ha möjlighet att bli månadsgivare – och därmed stötta Läkarmissionens långsiktiga arbete att förändra framtiden för mammor i världen!

Mammagalan går av stapeln för första gången i år, men planen är att den ska bli ett årligt återkommande evenemang. Från och med i år är den sista söndagen i maj inte bara Mors Dag – utan också Läkarmissionens stora dag, hurrra till det säger jag!

4 Comments
 • Sandra
  maj 17, 2018

  Vad roligt Linda!

  • Linda
   maj 18, 2018

   Sandra, ja verkligen! Är så glad och tacksam för det fina samarbete. 🙂

 • Hanna
  maj 18, 2018

  Så otroligt fint skrivet Linda!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *