EnglishSwedish
30 jan 2013

Inskolning dag 3

God morgon vänner!

Inga tårar här inte, varje kväll blir jag alltid känslig, tittar till Nathalie innan jag kryper ner i min säng, lägger täcket om henne och ögonen fylls med tårar, till att vakna varje morgon till ett leende, glädje och bara glada tankar. Känslorna har sina kontraster precis som natten och dagen. Hur som helst nu sitter vi här med glada tankar såklart och vi har nya rutiner, från och med i måndags så går vi nu upp varje morgon kl 8.00 och det är en ordentlig omställning för oss som sovit fram till klockan 10 och 11 ibland. Men det är otroligt vad mycket man får gjort när man kliver upp så tidigt, nästan att man glömt bort det efter snart 18 månader hemma. Jag är inte tröttare på kvällarna för att jag vaknar tidigare utan känner mig lika trött som innan men däremot piggare på morgonen. Men jag ser fram emot morgonen på förskolan, nästan som att vara på öppna förskolan, träffa andra föräldrar, se barnen leka, lära känna fröknar, man pratar, jämför barn, berättar om tokigheterna hemma och då är man inte ensam kan jag säga 🙂 Man tror det men nej nej och det känns faktiskt skönt att höra hehe.

En av förskolelärarna frågade mig igår hur det känns att överlämna sitt barn och jag måste erkänna och säga att det är inte nu tanken slår än då jag är med henne varje dag hela veckan. Men på måndag då kommer det kännas, fast än jag vet att Nathalie älskar förskolan och att få leka med andra barn så tror jag någonstans i hjärtat att jag kommer att gråta som ett barn när jag kommer hem 🙁 Hon vinkar alltid glatt hejdå och jag tror bara att det kommer göra ont för att jag inte kommer kunna vara omkring henne hela tiden, vaka över och få henne att känna sig trygg. Nu menar jag inte att hon inte kommer känna sig trygg på förskolan men då kommer vi till det där att vara mamma igen. Det är svårt att släppa, man vill ha koll och alltid vara DÄR. Ni som har barn förstår nog vad jag försöker få fram här hehe.

Men nu måste jag tyvärr avrunda här igen och önska er en fin dag. För det kommer vi att ha och bara av att se glädjen i Nathalie när hon springer runt där och leker gör ju min dag <3

6 Comments
 • Anonym
  januari 30, 2013

  Jag förstår precis vad du menar:)
  Jag hade det jätte jobbigt första månaderna ibland brukade jag ringa till förskolan för o fråga om min son hade ätit och sovit bra för jag brukade väcka honom tidigt och det gjorde ont i hjärtat 🙁
  Första 3 dagar då han skulle vara kvar där själv utan mig brukade lärarna säga att jag kunde gå hem men jag vägra gå hem jag brukade sätta mig i personal rummet istället så att om han skulle gråta då skulle jag vara nära honom hehe jag vet det låter lite dumt men så är det när man älskar sitt barn och är rädd om de. Numera när jag ska hämta honom vill han inte komma hem han vill att jag sätter mig och väntar tills har han lekt klart.
  Barnen är underbara de är verkligen en gåva från Gud 🙂
  Haha oj va mycket jag har skrivit

  • linda
   januari 30, 2013

   Anonym, Man blir lite orolig och Nathalie som har svårt att sitta still kanske inte kommer få någon mat för att hon inte lyssnar osv klart man blir jätte orolig och undrar. Man vill ju bara sitt barn väl och inget annat 🙂 Haha tror nog jag kommer vara likadan, stå och spionera i smyg 🙂

 • Rania
  januari 30, 2013

  Ohhh förstår precis vad du menar! Samma sak med min lilla pojke! Men linda det blir LITE bättre med tiden

  • linda
   januari 30, 2013

   Rania, jag hoppas det 🙂

 • S
  januari 30, 2013

  Haha va gullig du e,jag va precis likadan. Grat varje gang jag lamnade min dotter. Vi fa se hur de kommer att se ut nar du far fler barn, hhaa da raknar man dagarna dem ska borjar forskolan.:) sa e det for mig och andra jag kanner :))

  • linda
   januari 30, 2013

   S, haha kan tänka mig att det blir mkt jobb med fler barn såklart 🙂

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *