EnglishSwedish
27 jan 2018

Mont Choisy beach

Hej vänner!

Hur mår ni? Jag behöver nog inte berätta för er hur jag mår men om ni undrar så mår jag helt fantastiskt! Mauritius gör mig så gott, jag känner mig levande igen och jag har inte skänkt hemmet en enda tanke. Nathalie vill flytta hit och då är det ett riktigt gott tecken. Det enda jobbiga här har varit att få Nathalie att äta, hon är väldigt skeptisk och kinkig trots att det finns pizza, pasta och sånt barnen gillar. William smakar och äter allt och tycker att det mesta är gott hehe. Idag smakade han på sushi också men det tyckte inte han riktigt om, men jag tycker det är kul att han smakar och ger det en chans. Vi hade samma problem i Thailand med Nathalie och av den anledning är vi extra glada över hotellet vi valde. Jag tänkte berätta mer om det i ett separat inlägg. Hotellet vi bor på gör super goda pannkakor så det äter barnen till lunch när vi är här. Maten i överlag på Mauritius är överförväntan bra. Allt vi äter är gott och smakrikt. Pizzorna skulle jag säga är godare här än hemma faktiskt.

Igår åt vi på en restaurang som heter Soveniur och ligger runt hörnet. Härlig personal som bjöd på dans och bra service. På menyn fanns det fish and chips, för första gången åt Nathalie upp hela sin mat utan att klaga. Färskare och saftigare fisk får man leta efter. Servicen är suverän, dom gör allt för att barnen ska trivas och få det dom tycker om. Finns det inte på menyn så fixar dom det. Det är inte dyrt, en middag för oss fyra går på ca 400kr med dricka. På stränderna ska man köpa mat från deras foodtruck, billigt men fasiken vilka goda mackor som man inte får nog av. Det är flera av er som skriver till mig på instastory och undrar massor om Mauritius. Jag ska försöka tipsa och rekommendera så mycket jag kan.

Något vi skulle göra det var att hyra bil men vi hoppade det då Taxi är rätt billigt här. Vi har lärt känna en chaufför som kör oss överallt. Han är lite som en guide också. Vi har kommit överens med att alltid ringa honom och då får vi det lite billigare.

Stranden vi bor på Trou aux biches ska vara en av dom finaste här. Men igår besökte vi en strand rätt så nära som heter Mont choisy. Otroligt fin och lugn strand. Värt ett besök om man är här. Barnen fick köpa lite strandlelaksaker innan vi gick ner till stranden. På stränderna vi varit på så finns det inte restauranger eller butiker som exempelvis i Thailand. Utan det står flera trucks längre upp på stranden som säljer lättare mat, leksaker och kläder. Vi lekte och badade hela dagen, det är för varmt i solen så vi låg i vattnet och svalkade oss.Den här baguetten med kyckling var så fantastiskt god. Det sista jag äter innan jag reser hem igen är en sån macka och pizza 😁På Mont Choisy finns inga palmer, stranden är omringad av Casuarina träd, otroligtvackert! trött kille som väntar på Taxin efter en hel dag på stranden Rätt så bränd som ni kan se. Det går inte att ligga i solen mer än två minuter. Solen är stekhett och jag har aldrig tidigare bränt mig som jag gjort här och aldrig skyddat mig med solskyddsfaktor 50 flera gånger om dagen och trots det bränner vi oss. Idag hade jag så ont att jag inte kunde sitta på rumpan haha. Farligt värre så vi har suttit i skuggan hela dagen.

1 Comment
  • Moki
    januari 27, 2018

    Har du äntligen fixat brösten som du önskat? Annars är de snygga redan som de är 😀

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *