EnglishSwedish
05 Nov 2015

Neeej jag känner absolut inte igen mig!

Bloggportalen som jag bloggar på la upp en bild igår på deras instagramkonto, en bild där en diskbänk är full med smutsig disk och den som kände igen skulle räcka upp handen. För några veckor sedan var det en bild på någons tvätthög som svämmade över. Följare och läsare brukar alltid kommentera med att ”gud vad skönt att det är fler som jag” ”härligt att se att det är disk och tvätthögar hos andra också” ”trött på alla som bara visar det rena och fina utåt men aldrig verkligheten”.

Jag känner bara neeeej, jag känner inte alls igen mig för jag tillhör den kategorin som alltid håller RENT. Jag skulle aldrig i mitt liv få för mig att lämna kastruller eller tallrikar i flera timmar eller dagar i diskbänken. Efter frukost, efter lunch och middag så diskas det ALLTID här hemma. Skulle jag inte orka en dag så tar min man självklart hand om det men oftast gör jag det för att jag vill, vill att det ska vara rent. Om man lämnar allt och inte orkar så byggs högen naturligtvis upp men jag kommer från en väldigt ren familj och är glad att jag är pedant av mig. Vissa tycker att det är ok att lämna och göra det ”sen” men det finns inte i min värld. Skulle jag upp och knäppa en bild på mitt badrum så skulle ni inte se ett enda plagg i korgen eller golvet. Om det så krävs att jag måste lägga en maskin varje dag för att undvika högar så gör jag det. Det är bara att kasta in en tvätt när man kommer hem, torktumla det som ska torktumlas och hänga det som ska hängas. Sen att man tycker det är jobbigt och inte orkar ja då blir det högar tyvärr…

Så om jag får lov att vända på frågan, hur många känner igen sig på bilden jag lägger upp? 

IMG_8224-0.jpgHär knäppte jag en bild precis utan att plocka bort eller ”göra det extra fint”. Såhär ser det alltid ut hemma hos oss. När barnen ätit sin frukost hinner jag alltid plocka undan, diska och göra rent. Samma sak efter lunch och när det är dags för middag blir det givetvis lite stökigt men när vi ätit klart slänger jag in allt direkt i diskmaskinen, plockar undan och torkar rent. Gör inte jag så gör min man, det är en självklarhet för oss att det ska plockas undan och göras rent efter varje måltid. Sen att William plockat bort en skiva under våra skåp det är en helt annan femma haha…:)

19 Comments
 • Johanna
  november 5, 2015

  Min fråga är hur hinner du? Alex låter mig inte. Så fort jag försöker så hänger han i benen och skriker.så stressande.

  • linda
   november 5, 2015

   Johanna, jag tror att om man har grunden ren så går det ganska fort att städa/plocka undan. En period hann jag inte städa när jag var hemma med William, fick passa på när han sov eller på kvällarna när dom sov. Men disken har aldrig varit ett problem, dom har lekt i lekrummet intill köket när jag gjort rent efter varje måltid. Nu är dom i den åldern där dom förstår att jag plockar undan och dom har lärt sig att plocka efter sig och lämna allt på diskbänken. Sen tvättar jag dom, dom sitter tio minuter själva framför tvn eller leker under tiden jag plockar undan.. Det har liksom blivit en rutin på det. kramis

 • Karro
  november 5, 2015

  Jag känner igen, disken plockas på en gång, tvätten tvättas varje vecka osv. Jag tror på att ha rutiner och att planera. Om barnen klänger låt dem då vara med o städa, dem tröttnar efter en stund o lämnar dig ifred. Det enda som kan vara kvar ibland är leksaker på golvet(vilket jag tycker att det är ok) men det kan man blunda för. Jag vill inte heller få panik när någon vill komma hem till oss, är det städat då känner man sig mindre stressad.

  • linda
   november 5, 2015

   Håller med leksaker bryr ja mig inte heller om, dom åker in i lekrummet vid slutet av dagen 🙂 men disk o sånt det är självklart tycker jag efter varje måltid. Kramis

 • Marina
  november 5, 2015

  Håller med dig, kände samma sak när jag såg bilden. För mig är det också självklart att man diskar efter sig eller tvättar när tvättkorgen närmar sig överfull. Så jobbigt är det inte och man gör ju det man mår bäst av. Jag mår bäst av att veta att det är rent hemma när jag går ut/lägger mig! 🙂

 • sofieeklund
  november 5, 2015

  Heja heja ! Jag känner igen !! 😀

  Jag får panik utav bara tanken att ha hela diskbänken med disk ! Jag får bannemig panik om det ens är brödsmulor på diskbänken !
  & jag känner lika som dig . . Jag är glad över de för jag vill ha rent & fint, då trivs jag bäst ! 🙂

  KRAM !

 • H
  november 5, 2015

  Här är det självklart att det är tipp topp och annars får jag panik som du säger är det rent i grunden så behöver man inte ängna så mycket tid disken och tvätten görs direkt när det behövs dammsugningen och moppa golv gör jag när lil killen sover och nu när vi bor i hus då är det mycket roligare och städa och ha det fint hemma 🙂

 • Nina
  november 5, 2015

  Du har det jättefint Linda!
  Jättebra att du alltid har det fint men om vi säger så att vi har en tvåbarnsmamma som kanske inte ens har en diskmaskin som står och diskar och torkar allt för hand eller som inte har en tvättmaskin och lyxen att äga eller få plats med en torktummlare i sin lägenhet.
  Alla vi gör säkert vårt bästa men har man ett fint radhus som dig så blir det säkert lite roligare att alltid hålla det rent och fint. Det jag menar är bara att vi alla lever olika och det är inget fel på att ha det så fint som du har det men inte heller fel att inte ha det som du har det. Jag prioriterar min vila mer än att småplocka fem gng om dagen speciellt när man får sova tre timmar per natt för att orka va en mamma med tålamod 😀

  • linda
   november 5, 2015

   Nina, jag förstår att alla lever olika sjävklart o min mening var inte att klanka ner på ngn utan bara att visa att det finns faktiskt folk som har det rent o inte bara visar det utåt. Jag bodde i lägenhet med min man innan utan diskmaskin men ändå höll vi det alltid rent. Jag diskar mkt för hand idag också, tycker det är onödigt ibland att slänga in frukosten i en tom diskmaskin när den inte alltid fylls fort, alla kastruller o sånt diskar jag också för hand. Oavsett vad skulle ja aldrig tillåta mitt hem att förfalla, som ngn skrev man mår efter hur man har det omkring sig. Man blir lätt stressad o irriterad när man lever i ett kaos, men har man som regel att bara göra rent efter sig så samlar man inte på sig…kramis

 • Cecilia
  november 5, 2015

  Känner så igen mig. Blir så stressad när det är massa onödigt framme och stökigt.

 • D
  november 5, 2015

  Jag e likadan haha! Disken görs alltid med en gång och inga tvätthögen här inte. Nej jag skulle må psykiskt dåligt om det alltid fanns en diskhög, tvätthög eller damråttor hemma. Så skönt att man e pedant :). Jag är ingen samlare så det är prydligt även i våra förråd o källare.
  Ha en trevlig kväll fina!

 • luckymom
  november 5, 2015

  Hej Linda..känner absolut igen mig! Har 4 barn! och jobbar heltid men kan alltid hitta tid där både jag och min man plockar och städar. Det ligger i min och hans natur att ha det rent och snyggt omkring oss..annars blir jag på dåligt humör. Sen tror att man mår efter hur man har det runt sig..du blir lätt stressad när du har kaos runt omkring dig. Jag lämnar hemmet sist..då passar jag på och bäddar sängar..diskar efter frukost..slänger en maskin och det som kan behövas på morgonen. Sen är det min mans tur att hämta alla 4 barnen (3 olika skolor!) duschar, matar diskar osv…tid finns det alltid snälla..vi har 24 timmar på ett dygt. Det är bara vad jag tycker. 🙂

 • demet
  november 5, 2015

  Äsch lite smuts skadar väl inte :D. Skämt åsido så har man diskmaskin och tvättmaskin hemma så går det rätt bra att plocka undan varje dag.

 • Nany
  november 5, 2015

  Jag tycker det är jätte bra att folk lägger ut bilder på hur det egentligen är .. Jag är också väldigt ren av mig och mycket pedant meeeeeenn ibland kan inte mitt hem alltid vars tipp o topp man har ändå två barn man jobbar ska hämta o lämna. Som nån nämnde innan det är inte alla som har diskmaskin och tvättstuga hemma även om man har diskmaskin så vet jag att inte allt diskas i den utan också för hand men det underlättar enormt. Samma sak med tvättstuga det är lyyyxx att ha d hemma. Jag samlar aldrig på mig tvätt , tvättar två ggr i veckan ibland till o med tre gånger beror på. Jag kan aldrig tvätta varje dag för d finns inte tid till d o finns inte tid i själva tavlan man bokar fastän jag hade velat slänga in en maskin varje dag. Tycker d är jätte bra att folk verkligen visar att det inte allllltttiiiiddd det är skiiiit rent. Ibland är det smutsigt o så e d . Har man barn så har man. Jag tyckte Jag läste en av dina tidigare inlägg att du ibland inte alltid orkar till o att d faktiskt ibland också är stökigt hos dig och det är helt normalt tycker jag :).. Sen har du bra aeberstider också kan vara d som gör så att du hinner med allt. Jag jobbar mycket obekvämt.. Det Jag vill säga är att man inte behöver tänka illa om man går hem till nån som har barn o att d är stökigt. Jag hinner inte diska varje gång varje dag varje tillfälle.kan hända att jag hoppar över för att jag är tvungen inte för att Jah är lat eller inte vill. Ungarna slåss, ska till jobbet ska tvätta osv.. Ja tror att de dem publicerade på nätet var just för att visa verkligheten att det är så d är på riktigt fast man inte vill visa d.inte alla men de flesta.

 • Tindraohara
  november 6, 2015

  Känner igen mig. Även om jag börjar kl 7 på mornarna så är sängarna bäddade, ingen disk i diskhon & det är plockat i huset. Det sitter i sedan man var liten 😉 Gillar rent & snyggt.

 • natalisworld
  november 6, 2015

  Nope, känner inte igen mig. Jag har ingen möjlighet att hålla mitt hem så där. För då skulle jag inte göra annat. 4 barn, nästan 300 kvm och så jobb på det. Tyvärr, för jag skulle älska att det såg ut så där alltid !

 • Maria
  november 6, 2015

  Hej.. Jättefint kök. Jag undrar om dina luckor är matta eller glansiga.. För jag har barn också och vi ska bygga hus så tänkte hur det blir med fläckar och sånt. Hoppas du kan svara :))

  • linda
   november 6, 2015

   Maria, tack. Mina luckor är matta, det högblanka har jag aldrig riktigt gillat och fläckar är mycket synligare på högblankt 🙂 kul med nytt bygge av hus, lycka till. Kramis

 • sheerin
  november 8, 2015

  Håller med dig ! Är exakt likadan , känner mig lugn och sansad när det är tipptopp hemma ! Skulle aldrig klara av att låta disk ligga eller låta sängen vara obäddad eller högar med tvätt, skulle gå under haha, det enda jag låter vara för att sedan städa på kvällen är Milos rum !! Det sticker lite i folks ögon verkar det som ! Hoppas du hade en fin helg i Malmö gumman ! Kram på dig !

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *