EnglishSwedish
02 jan 2018

Nyårsdessert – Crème brûlée

Hej vänner!

Igår somnade jag vid nio tiden och vaknade utvilad kl 7. Jag behövde ta igen lite sömn för att orka träna idag. Japp idag drar jag igång med träningen igen och detta år ska bli mitt bästa träningsår hittills. Jag har inte tränat på två veckor pga att jag åkte på en förkylning. Men nu så ska det tränas inför resan 🙂 Innan jag visar er fler bilder från vår nyårsafton så måste jag få dela med mig av vår nyårsdessert som blev en succé. Vi bestämde oss för att äta en trerättersmiddag kvällen till ära och det händer inte ofta då vi alltid är över 30 personer vid en tillställning. Men när man är färre så kan man duka upp mer fint och komma ifrån papperstallrikar och buffé med allt för mycket mat och val.

Jag älskar Créme brulee men har faktiskt aldrig tidigare testat att baka själv. Sådär i efterhand har jag nog aldrig bakat något så enkelt som Creme Brulee och den var fantastiskt god, nästan så jag önskade att jag hade fler i kylskåpet för att äta dagen efter hehe. Mums, mums, mums. Vi serverade även lite citronsorbet med hallon och vitchoklad. Till Créme brulee använde jag mig av Leilas recept som finns lite längre ner här.

Kram på er så länge ♥

Crème Brûlée

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 st äggulor
1 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk

Sätt ugnen på 95 grader, varmluft.
Vispa (för hand) samman  vispgrädde, mjölk, och äggulor.
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt. Om du inte har varmluftsugn, ställ formarna i vattenbad.
Grädda i ugnen i cirka 1 timme. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten.
Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten).
Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *