EnglishSwedish
17 Apr 2017

Påsktårta

Jag och barnen var sugna på att baka i lördags. Så jag bestämde mig för att baka en morotskaka som vi kunde ta med till fikat efter påsklunchen hos mina föräldrar. Tror att jag bakat en morotskaka för länge sen men inte lyckats så bra med den så jag ville ge morotskakan en chans till. Alltså wow, den blev riktigt saftig och god. Dekorerade den med lite påskgodis och vips så blev det en påsktårta.

Ingredienser 

3 ägg

3 dl socker

4 dl finrivna morötter

1 dl neutral rapsolja

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

3 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 tsk salt

smör till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form­, ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.

3. Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel, kardemumma och salt i en bunke och rör ner sedan i äggvispet. Blanda ihop allt och häll smeten i formen.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Glasyr 

200 g färskost

2 dl florsocker

1 msk färskpressad citronsaft

 Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Bred glasyren över kakan när den svalnat.

2 Comments

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *