EnglishSwedish
18 aug 2016

Pasta med fransyska & basilika

Hej vänner! Sorry, jag hann aldrig kika in här igår. Hade en jätte mysig kväll med barnen och jag prioriterade bort datorn helt. Vi lagade mat tillsammans, badade och myste hela kvällen. Så underbart 🙂 Appen som jag lovade att tipsa om dyker upp ikväll. Jag har känt mig dålig igår och idag, halsont, seg i kroppen och lite små förkyld. Så idag blir det ingen träning 🙁 Måste lyssna på min kropp, så tråkigt bara när man kommit igång så bra. Men får hoppas att jag mår bättre till helgen och kan köra mitt pass på gymmet.

Jag måste tipsa er om en super god pasta rätt som jag och barnen lagade igår. Om ni följer mig på Insta så har ni sett hur William lagar mat. Han har sånt intresse för matlagning, frågar vad varje ingrediens är, varför man har i allt, han blandar gärna och så smakar han dessutom av. Så himla kul att stå bredvid och se honom bli så glad av att hjälpa till 🙂

img_7982.jpg

img_7971.jpgRecept

Koka ca 360 g pasta enligt anvisningarna.

Finhacka 1/2 gullök.

Strimla 500 g tunnskivad fransyska.

Fräs löken i olja och tillsätt sedan köttet.

Pressa i 2 vitlöksklyftor, 1 msk tomatpuré, 1 tsk torkad timjan, salt, peppar, chili, 1 tsk dijonsenap.

Pudra sedan öve 2 tsk vetemjöl, rör ner 3 dl mjölk, 1 dl crème fraîche och 1/2 kycklingbuljong.

Låt puttra en stund och häll sedan i pastan. Strö över färsk basilika och körsbärstomater.

Smaklig måltid!

img_7970.jpgBarnen och maken älskade den!

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *