EnglishSwedish
15 feb 2017

Planerar för ett nytt flickrum

Jag älskar mina lugna kvällar på soffan framför tvn med datorn i knät och en kopp te vid sidan om. Mår extra bra när barnen får sig en kvällsdusch och somnar utan problem. Det var verkligen länge sen vi hade jobbiga nätter *peppar* *peppar*. William sover fint i sitt rum hela nätter, händer att han går upp nångång och då får han självklart somna om bredvid mig, då smyger vi alltid in till Nathalies rum på natten.

Nathalie sover fortfarande i vårt rum. Hon vägrar sova i sitt rum och vi kan inte göra mer än vad vi gjort. Det blir alltid världens liv när vi diskuterar varför hon inte vill sova där så vi ger henne den tiden hon behöver och när hon är redo att sova i sitt rum så får hon göra det. Vi försöker skapa ett rum efter hennes önskemål men det slutar med att hon ångrar sig och säger att hon inte vill sova där oavsett hur vi försöker.

Under dagarna leker hon mycket i sitt rum och när hon vill vara ifred hittar man henne i hennes säng. Men hon vill inte sova där under natten.

Nathalie har ett ganska stort rum och jag har inte inrett det klart som jag önskat. Williams rum är jag super nöjd med och det är helt klart.

Till sommaren börjar Nathalie i förskoleklass och jag har nog inte riktigt förstått det. Jag tänkte skriva ett separat inlägg om det nästa vecka, om hur det känns och hur vi förbereder oss inför skolstarten.

Det jag ville dela med mig av i det här inlägget är att jag nu bestämt mig för att ta tag i Nathalies rum.

Inredningen i garderoben ska få sig ett lyft, väggarna ska få sig ett lyft med några väggklistermärken jag sett, en fåtölj ska flytta in, ny lampa, en mysig och fluffig matta och så ett skrivbord där Nathalie kan få ha alla sina pysselsaker ifred. Jag ska fixa med mappar och göra det fint där hon kan ha sin space. Vi kommer nog köpa en ny säng men behålla gaveln.

Jag tänker mig färgerna guld, rosa och vitt. Guld för att det ska ge en känsla av lyx och rosa för att Nathalie vill ha det. Hon har fått sitta med mig och kolla på inspirationsbilder. Vill så klart att hon ska vara med och välja. Tror det kommer bli riktigt bra jag måste bara bestämma mig för hur sängen ska stå.

Nu står den mot ena väggen längst in men planerar för att kanske ha den i mitten av rummet för nu står halva rummet tomt och det ser så stelt ut när sängen står som den gör idag. Nathalie säger att hon vill ha den i mitten så får vi se. Men det är mitt projekt, att skapa ett rum tillsammans med Nathalie 🙂 Har ni tips och idéer på fina skrivbord till flickor så skulle det uppskattas 😀

Några inspirationsbilder, när jag hittar något i en bild som jag vill ha så sparar jag den.

1 Comment
  • Sara
    februari 16, 2017

    Å du är en sån underbar mamma. Har själv en 6 årig flicka o son på 3 och dom sover hos oss och jag känner ingen panik alls att dom ska behöva sova ensamma i sina rum. Vi människor är trots allt flockdjur och vill vara tillsammans,inte ens jag som vuxen gillar att sova själv 😉 Har gjort som du och gjort deras rum så mysiga o fina o tänk men nu kanske dom vill men nej vi är helt enkelt allt för gosiga som hon säger till mig 🙂
    Super fina bilder kommer bli ett fint rum för eran söta tjej…

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *