EnglishSwedish
06 mar 2018

PLUK Amsterdam, shopping, lunch & Red light district

God morgon tisdag!

Jag tänker berätta om vår fredag i Amsterdam. Klockan nio träffades vi nere i lobbyn och tog en taxi till ett frukostställe som heter PLUK. Det verkar vara ett populärt ställe i Amsterdam när man googlar frukostställen och dom har fått så många bra recensioner så jag hade bestämt att vi skulle kicka igång vår fredag där. Vi var först på plats och rätt var det var så fylldes stället med massa folk. Caféet var jätte mysigt och dom hade så mycket gott på menyn och många goda bakelser vid kassan. I caféet säljer dom även lite inredningsprylar, kalendrar, skal till telefonen och annat smått och gott. Dock var det extremt kallt så man frös häcken av sig. Ett ställe jag varmt rekommenderar om ni vill äta en god och prisvärd frukost.

Utöver Anne Franks hus, strosande och shopping så besökte vi även Red Light District, vilket är ett måste om man befinner sig i Amsterdam. Dock är det förbjudet att fota och det är typ det sista man tänker på när man går förbi där. Det var så svårt att ta in det hela när man gick förbi och såg tjejerna stå i skyltfönstret i underkläder som försökte locka till sig kunder. Man försöker låta bli att titta för mycket och det är så långt ifrån vad vi är vana vid och det kändes så surrealistiskt. Mycket folk och mycket turister där. En del familjer gick förbi där med barnvagnar, några stannar för att titta och peka och sen ser man hur många män går in och ut. Man fylls med en massa känslor och tycker synd om dessa tjejer. Men man ska inte döma dom för vi vet inte deras historia. Men det är intressant att läsa om Red Light Districh för att förstå bakgrunden och dess historia till varför detta distrikt faktiskt existerar i den form det gör.

Fredagen i bilder

Jag beställde en unicorn bowl, croissant, cappucino och ingefära shot. Allt var super gott! Hur söt var inte min Unicorn bowl? Utanför Anne Franks hus. Efter en mysig frukoststund promenerade vi bort till Anne Franks hus som några minuter bort från PLUK. Vi ville in i museet men biljetterna var helt slutsålda så vi strosade vidare. Tog några härliga bilder vid kanalerna och beundrade dom fina tegelhusen Vi promenerade vidare till gallerian Magna Plaza. Jätte fin byggnad men inga märkvärdiga butikerHär på shoppinggatan Damrak . En bra shoppinggata med stort utbud. Här ligger även Primark. Det blev lite shopping i Amsterdam, vi försökte gå in i lite udda butiker som vi inte har hemma i Sverige. Primark fanns och jag älskar att gå in och fynda billiga saker där. Sånt här hittar man överallt ocksåBaksidan av Damrak när vi promenerade från gallerian Bijenkorf, där det är en massa lyxbutiker!Lunchstopp på italienska Bravi Ragazzi. Grymt bra lunchställe!

En fantastik dag, vad vi gjorde på fredagkväll ska jag berätta mer om i nästa inlägg!

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *