EnglishSwedish
03 feb 2018

Port Louis, La Citadell & La Caudan Waterfront

Hej vänner!

Det ösregnar hos oss nu så vi är på hotellrummet och myser. Hela förmiddagen var det fantastiskt fint väder men sen kom molnen och regnet har forsat ner i omgångar men vi har ändå varit ute och badat hela dagen. Men nu verkligen öser det ner ordentligt hehe. Nathalies nya kompis är hos oss, hennes föräldrar skulle iväg på en tur och jag tyckte dom kunde lämna henne hos oss då dom skulle till en ölfabrik och tjejerna vart överlyckliga hehe. Jag har dukat upp lite fika till dom så dom har det mysigt.

Vi känner oss rätt nöjda med våra aktiviteter och upplevelse här på Mauritius. Helikopterturen, Chamarel och krokodilerna tar vi nästa gång vi besöker Mauritius. William blir lätt åksjuk så det är ingen idé att åka hela vägen söderut med honom då det dessutom är krokiga vägar. Vi blev rekommenderade av vår chaufför att inte göra det hehe. Det är inte hela världen vi har det så bra ändå ? Dom sista dagarna ska vi slappa på hotellet, vår strand och Mont Choisy som är favoritstranden samt dom godaste mackorna finns där hehe.i väntan på vår Taxi innan avfärd mot huvudstaden igår? Igår besökte vi huvudstaden Port Louis. Vår chaufför körde oss dit och var med oss hela dagen för ca 350kr, älskar den servicen.Vi åkte först till La Citadelle där man från Fortet Adelaide som är toppen av Port Louis och med enda platsen med en 360 graders vy över staden. Chauffören stannar vid parkeringen och ger oss den tid vi behöver. Måste upplevas så otroligt vackert.

Fortet Adelaide

Vidare tog oss chauffören till central market. Jag älskar att strosa runt i lokala marknader och affärer. Tycker det är så otroligt kul att jämföra med utbudet hemma. På marknaden vad det hektiskt och grymt mycket att göra. Vissa drar i en och försöker sälja på kryddor och annat till överpris så man ska inte låta sig luras. Men alla grönsaker och frukter ser så tilltalande ut. Jag ville köpa allt haha. Vi köpte bara bananer, gurka, mango och den godaste avokado jag ätit i mitt liv. Men det var så varmt och svettigt!Vi promenerade runt men gatorna var smockade med folk. Istället promenerade vi mot La Caudan Waterfront. Det var som att kliva in i en anan värld. Där var det lugnare tempo och inte lika hektiskt. Vi svalkade oss med en färskpressad juice och glass och promenerade runt innan vi åkte tillbaka till hotellet och tog ett dopp.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *