Förmiddagen bjöd på en luxuös lunch på Operakällaren. I en vacker miljö och med utsikt över Kungliga slottet fick jag och några få inbjuda ta del av Operakällarens julbord signerat Stefano Catenacci.
Pressvisningen inledes med ett glas champagne och ett varmt välkomnade av pr-ansvarige Zena och Abbe som är VD för operakällaren. Det var extra speciellt att få skaka hand med Abbe då jag för många många år sedan läste om hans historia om hur han tog sig hela vägen upp till sin position. Väldigt varm, genuin, ståtlig och skämtsam man.
När alla var på plats tog restaurangchefen över som tog oss tillbaka igenom Operakällarens historia och berätta kort om årets julbord och därefter serverades rätterna som vi skulle få smaka. Julbordet kommer att serveras som en åttarätters avsmakningsmeny som avslutas med deras stora dessertbuffé.. Tanken är att gästerna ska få en smakupplevelse på ett annat vis än det klassiska. Menyn är framtagen i minsta detalj av Stefan.
Det bjöds på välsmakande portioner av löjrom, sill i olika sortier, ost, Janssson frestelse, anklever och slutligen kom överraskningen vi alla väntat på. En ny dessert som Stefano skapat exklusivt för dessertbordet. Bakelsen som ser ut som en prinssestårta bara smälter i munnen.
Lovar er ett julbord utöver det vanliga i en lyxig, harmonisk och fin miljö där man inget annat än får njuta av varje tugga.
Julbordet serveras från 27 november till och med 24 december
Operakällarens egna och goda champagne
Restaurangchefen till höger och VD:n till vänster
Restaurangchefen
Julbordet kan man avnjuta i Operakällarens vackra Matsal
eller på verandan med den vackra utsikten
Jag föredrar att få äta julbord på det här viset, än det klassiska buffebordet som serveras med alla klassiska rätter år efter år. Rätterna känns mer spännande och Operakällaren tar verkligen det klassiska julbordet till nya höjder.
Löjrom
Anklever, gravad lax, kallskuret
Janssons frestelse
Jag brukar inte äta sill men jösses vad gott det var
Desserten överträffade mina förväntningar, smak av hallon och lakrits och den bara smälte i munnen. Så god!
Bakelsen är speciellt framtagen för årets julbord Stefano Catenacci.
november 18, 2015
Ser deliciuos, kärlek!
november 20, 2015
Vilken underbar presslunch! Verkligen någonting utöver det vanliga 🙂
Hoppas ni hade trevligt!
november 20, 2015
Sara, ja helt underbart gott 🙂 Det var jätte trevligt tack. Önskar dig en fin helg <3