EnglishSwedish
20 aug 2018

Recept på kanel och vaniljbullar

Hej vänner!

Haft en bra helg? Jag klagar inte, helgen har varit bra. Ingen stress, njutit av att vara med familjen, ätit gott, bakat med barnen och kollat på min nya serie. Det här med bloppisen gick bara åt skogen. Jag valde att ta bort inlägget för det blev bara ett stort kaos bland alla mejl. Sen ångrade jag mig faktiskt och ville inte sälja min Gucci soho haha för den var alla mest intresserade av. Jag orkar egentligen inte med bloppisar det tar så mycket tid så jag struntar i att köra fler bloppisar från och med nu.

Men men här kommer receptet på mina goda bullar som efterfrågats. Receptet är min mammas och jag har alltid använt samma recept. Jag har sagt det förr och gör det igen, det är dom godaste hembakade bullarna jag ätit hehe och hemligheten till goda kanelbullar det är sirap. Receptet hittar ni längre ner.

Kanelbullar som barnen bakat Och vaniljbullar som jag bakat

Ingredienser för deg
2 ägg
4 dl socker
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
2 röda jäst
Kesella (en hel)
500 g smör
1 liter röd mjölk
1 och ½ påse vetemjöl

Fyllning
Smör
socker
ljussirap (endast till kanelbullarna)
kanel
vaniljsocker (doctor oetker)
ägg (för pensling)
pärlsocker
hackad mandel (till vaniljbullarna, smaksak)

Gör så här:

Ta fram en bunke och blanda 2 ägg, 4 dl socker, 2 röda jäst, en hel kesella, 2 tsk kardemumma, 2 tsk bakpulver. Rör om till en smet med handvisp.

Smält  500 g smör och häll över 1 liter mjölk (fingervarmt). Häll sedan över i smeten och tillsätt vetemjöl. Blanda och låt degen jäsa ca 45 minuter.

Kanelbullar – kavla ut degen, bre på rikligt med smör, lite socker och kanel. Innan du rullar häller du över sirap. Ta sedan en kniv och bre igenom allt så att det blir som en fyllig massa. Rulla, skär i bitar och låt jäsa en stund innan pensling.

Vaniljbullar – smör, socker och vaniljsocker från doctor oetker som ger godaste vaniljbullarna.

4 Comments
 • sandra
  augusti 22, 2018

  Åh vad jag älskar när du lägger upp recept, både på mat och bak. Nästa gång jag gör bullar ska jag testa detta recept 🙂

  Idag ska jag gräva fram receptet du skrev för ett bra tag sedan på falukorv i ugn och göra den igen hade jag tänkt 🙂

  • Linda
   augusti 22, 2018

   Hej Sandra,

   Vad glad jag blir. Ja bullarna måste du testa (det blir många bullar och det brukar totalt ta 4 timmar) så tänk på det. Jag har inte varit så aktiv på sistone men ska absolut försöka bli bättre på det.
   kram

   • sandra
    augusti 23, 2018

    ja de tar alltid längre tid än man räknar med när man bakar, men älskar att baka så det är inga problem de. Måste bara se till o tömma frysen lite innan 🙂

    Måste säga att Falukorven va en hit igår igen 🙂

    • Linda
     augusti 23, 2018

     åå vad kul att göra, kanske ska göra den rätten nångång nästa vecka. Det är så gott och enkelt 🙂

     Kram på dig!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *