EnglishSwedish
16 Nov 2018

Restaurang Kouzina & helgens planer

Wow det är fredag och jag har inte hunnit blogga något alls på nästan hela veckan hehe. I onsdags drog jag ut mina två andra visdomständer och haft lite smått ont till och från. Legat på soffan, kollat serier och inte gjort så mycket. Så skönt att ha det gjort och veta att dom aldrig mer kan besvära mig. Ska dock bara tillbaka snart igen för att ta bort stygnen. Så veckan har varit ganska lugn.

Idag efter jobb och skola ska vi hem till en av makens kund som bjudit över oss och makens kompanjon med familj på middag. Supernöjda var dom med renoveringen av badrummen och ville bjuda över oss. Sen har grabbarna fått en bra relation vilket är kul.

Under veckan fyllde min fantastiska vän Nadia år och imorgon lördag ska vi fira henne. Tjejkväll hemma hos henne med sleepover, hur kul? Hennes barn och make sover hos föräldrarna och vi tjejer ska bara ha det så himla mysigt hela kvällen. Dagen efter ska vi vakna och göra frukost tillsammans. När gjorde man detta sist, sov över med sina tjejkompisar som man känt i sååååå många år och som man delar såååå mycket med? Många kan höja på ögonbrynen (speciellt vårt folk) och tycka att det är fel att som syrian och gift kvinna sova över hos en kompis sådär men det är det jag älskar med vårt äktenskap. Vi begränsar inte varandra, livet tar inte stopp för att man gifter sig och vi litar på varandra så pass mycket att det inte är några konstigheter för oss. Ska man gå runt och oroa sig för att ens partner ska vara otrogen, ja då litar man inte på varandra och har inte en trygg relation till sin partner. Jag skulle aldrig hindra min man från att åka på resa med kompisar eller göra roliga saker med sina kompisar och det är ömsesidigt. Sen är det hos min allra närmaste vän med mina allra närmaste vänner som jag känt i så många år. Jag älskar att få vara lite av allt, lite mamma, lite fru och lite bara Linda hehe.

Hur ser ni på det? Vore intressant att höra.

I söndags bjöd vi ut svärföräldrarna på middag. Svärmor fyllde 70 år nyligen men då var hon i Libanon så vi passade på att fira henne och fira farsdag samtidigt. Så himla mysig kväll. Vi bokade bord på restaurang Kouzina, maten uppskattades enormt av oss och svärföräldrarna. Jag har verkligen världens bästa svärmor 🙂

3 Comments
 • Maria
  november 17, 2018

  Hej Linda!
  Både med mina systrar, bröders fruar och med mina vänninor gör jag mycket härliga saker med där inte hela familjen alltid är med. Man måste ha egen tid ibland också. Självklart ska man kunna ha tjejkväll och sova över hos varandra för det ger fina minnen för livet. Ibland hos varandra eller någon weekend eller resa. Sånt gör vi också. Jag tror att det var så mer förut att man som syrian tänkte så att det inte är ok att göra det. ( själv syrian). Men självklart finns det säkert enstaka familjer som inte accepterar det ens idag.

  • Linda
   november 17, 2018

   Hej fina! Jag vet att många inte accepterar det även idag tyvärr och jag tycker det är synd. Ser liksom inget fel i det men man hör ofta folk prata och tycka. Jag struntar fullkomligt i vad folk tycker så länge jag och min man är överens om saker och ting. Tänk vad härligt att få spendera en kväll med sina närmaste tjejer och sen sova över tillsammans, prata minnen, skratta och bara ha kul. ?❤️

 • Ene@gmail.com
  november 17, 2018

  Oj har aldrig hört talas om detta tidigare. Jag och mina vänner sover alltid över hos varandra 🙂

  Vi är syrianer.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *