EnglishSwedish
29 Mar 2016

Sand i håret, bråk & barnens favorit rätt

Sitter bänkad som vanligt framför Parneviks och med datorn i knät efter att ha fått massor gjort idag. Jag och barnen var kvar ute efter hämtning på förskolan. Inte ens i sandlådan är barnen överens, hade jag haft med mig telefonen skulle jag filmat dom. Det hela slutade med att William kastade sand i håret på Nathalie, hon blev arg och gjorde detsamma och sen stod dom där och skrek på varandra. Ja och det slutade med att dom fick gå hem och ta en dusch på engång. Som tur var middagen redan klar innan hämtning. När jag ropade ”kom och ät” sprang William som vanligt och satte sig först, ropade tre gånger på Nathalie men fick inget svar. Gick in i vardagsrummet och såg att hon somnat så sött på soffan. Jag ville verkligen inte väcka henne men ville att hon skulle äta innan hon sov för dagen. Hon vill helst aldrig sova så hon måste ha varit riktigt trött idag.

Blev en av barnens favorit rätter, spaghetti med köttfärssås och sallad gjort på morötter och majs med mycket citron, lite salt och chili.

IMG_6230

IMG_6237

IMG_6233

IMG_6234

9 Comments
  • Linda
   mars 29, 2016

   🙂 alltid gott med spaghetti och köttfärsås

 • Melin
  mars 29, 2016

  Varför går ni alltid till lekplats efter förskolan ? Är det inte bättre låta dem vara kvar på förskolan lite längre? Själv tar jag hem barnen direkt för att laga mat, duscha dem och sedan lite läsning så dem kommer till ro innan läggdags och lek med mamma i sina sovrum! Kanske lite tv-tittare innan maten

  • Linda
   mars 29, 2016

   maten är oftast alltid klar innan jag hämtar dom och barnen vill fortsätta vara ute efter förskolan så varför inte. Vi hinner duscha, mysa, äta o läsa o allt som hör till rutinerna. Skulle du inte förresten sluta läsa min blogg efter din senaste kommentar om hur besviken du var?

  • Mammat till 2
   mars 30, 2016

   Varför låta de vara kvar på förskolan när man som mamma kan umgås med de själv? Lämna kvar de på förskolan lite lämgre eller hämta barnen tidigare för att umgås med sina kvar på en lekpark ? Wow svårt val ! Av din kommentar att bedömma säger det ganska mycket om dina prioteringar . Jag är förskollärare , jobbat i över 8 år , första gången jag möter en dödlig person ifrågasätta en mamma i hennes val att VILJA umgås med sina barn , oftast är det åt andra håller serru….

  • Lisa
   mars 30, 2016

   Melina jag tror nog att de flesta barn hellre hade valt att umgås med sina mamma i lekplatsen än att stannat kvar lite längre på förskolan.
   Linda tvingar ju inte sina barn till lekplatsen utan hon går ju dit efter förskolan för att barnen vill det.
   Att lyssna på vad barnen vill tycker jag är viktigt.
   Melina släpp dina tråkiga rutiner efter förskolan och lek med barnen i
   lekplatsen istället en stund. Tro mig dina barn hade uppskattat det.

 • Katarina
  mars 29, 2016

  Kan nog vara så att vissa är avundsjuka för att du ger dina barn uppmärksamhet dvs följer med dem till lekparken efter förskolan. Jag ser inget fel i ert sätt att ta hand om era barn det är snarare så att jag upplever att ni både ger kärlek trygghet och uppmärksamar era fina barn. Man blir inspirerad av att läsa din blogg iaf jag och som jag sagt innan den är en av mina favorit bloggar även om jag inte känner dig Irl så känner jag ändå att du är en snäll mamma som bara vill dina barn väl. Kännde att man vill säga ifrån åt de som är inte snälla. Ha en fin vecka fina Linda 🙂 😉 ♡

  • Linda
   mars 29, 2016

   Katarina, tack vad du är underbar. Blir så glad av dina kommentarer. Det roliga är att många läsare vill bara hitta fel och trycka ner. Hade ja skrivit att ja låter mina bArn leka extra länge på förskolan så hade jag fått skit för det och kallats för lat morsa som inte orkar med mina barn.
   Man kan inte göra alla nöjda, jag gör de mina barn mår bra av helt enkelt. Kram
   På dig fina <3

 • Rebecca
  mars 30, 2016

  Hej! Önskade att jag hade tid att ta mina barn till lekparken efter förskolan.. Men tyvärr hinner inte med det då jag måste åka hem laga mat. Linda tror de handlar mycket om svartsjuka!! Snälla kan du lägga recept på din potatismos:):)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *