EnglishSwedish
23 mar 2016

Slutat med nappen

Jag har glömt berätta för er att det nu har gått en vecka sedan vi slutade med nappen. Jag och C har varit överens om att när sista nappen kommer bort då köper vi inga fler. Förra veckan när vi kom hem från förskolan frågade William efter nappen. Jag upptäckte att han lyckats ta med dom två sista till förskolan så det var ganska självklart att vi skulle sluta med nappen där och då. Förklarade för honom att det inte finns några nappar kvar hemma och att dom är på förskolan. Han förstod och struntade i det. När det var dags för läggdags började han fråga efter den, förklarade vidare att det inte finns någon napp hemma och att det nu var dags att sova utan den. Under natten vaknade han och ropade efter mig. Han fick flytta till vår säng och sova tätt intill mig då jag förstod att hans tröst och trygghet var borta så jag fick vara hans trygghet den natten. Han frågade efter nappen engång under natten men rörde sig mycket och sov dåligt.

Nästa dag på förskolan talade vi om för pedagogerna att vi slutat med napp och att han inte ska få den på vilan. Han har bara frågat efter nappen dom två första dagarna vid vilan på förskolan och dom två första nätterna när det var dags för läggdags hemma. Det var bara första natten som var svår för honom sen har han sovit hela nätter som vanligt. Inget skrik och gråt efter nappen. Trodde verkligen det skulle vara svårare att avvänja honom nappen men det har gått hur bra som helst och det är som att han aldrig haft napp fast än han var helt beroende av att ha den jämt.

Igår frågade jag honom vart nappen är och då svarade han ”nappen slut mamma” skönt att han förstår att det är slut med den och inte blir ledsen när nappen kommer på tal eller ser andra barn med napp.

IMG_8532

 Inga fler nappar för den här lillkillen

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *