EnglishSwedish
22 Maj 2017

Spanska trappan & Fontana di Trevi

Hej vänner! Hur mår ni? Här är allt bara helt underbart. Har fortfarande inte förstått att jag varit i Rom. Alltså wow vilken häftig, vacker och historisk stad. Varför har jag inte åkt till Rom tidigare? Trevliga människor, fantastiskt god mat, fina byggnader och grymt god gelato som vi åt varje dag 🙂

Det första vi gjorde när vi kom till hotellet var att droppa av väskorna, bytte om och gav oss ut på Roms gator. Taxichauffören som körde oss till hotellet var jätte trevlig, han berättade om dom olika byggnaderna som vi körde förbi, vart allting låg och tips på restauranger och det är alltid uppskattat. Dock kör dom som galningar där, dom tvärnitar så du nästan slår i huvudet. Roms gator är typ som gamla stan, rekommenderas inget annat än sneakers på fötterna om man ska turista. Vi gick kanske 11 km i snitt varje dag.

Första dagen promenerade vi ner mot Spanska trappan och där var det minst sagt liv. Solen sken, folk satt på trappan och åt glass, en del sjöng i grupp, många satt bara och blickade ut mot folkhavet. Det var så härligt. Vid spanska trappan ligger gatan Via del Corso, där finner man framförallt alla exklusiva butiker och den gatan är alltid smockat med folk.

Spanska trappan Via del Corso Vår första lunch, tortellini och Pizza. Vin drack vi varje dag, till lunch och middag. Så gott med ett glas kallt vitt vin i den värmen. Efter lunchen promenerade vi mot den kända fontänen, Fontana di Trevi. Här var det också smockat med folk men på ett härligt sätt. Folk skrattar, äter glass, tar kort och njuter av livet. Man fick armbåga sig fram fört att ta kort nere vid fontänen men folk var så trevliga och gav plats åt varandra. Så himla fint!
Givetvis åt vi varsin gelato. Mina favoritsmaker är mango, melon och cappucino. Promenerade tillbaka till hotellet, tog några stopp och satte oss på vägen för att njuta av solen och alla människor som gick förbi.På kvällen bytte vi om och satte oss på en restaurang nära hotellet som hade god mat, vid fortsatte kvällen med vin och mojitos på hotellets bar. Mycket man hinner på en dag hehe!

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *