EnglishSwedish
03 Dec 2017

Vår årliga kusinträff med julbord & julklappslek

Hej vänner! Igår var det dags för vår årliga kusinträff och jag är så glad för att vi håller hårt i den här traditionen no matter what. Igår fick våra barn vara med för första gången annars har vi tidigare år bara varit vuxna. Det är knytkalas som gäller, vi delar upp så någon står för fika, dricka osv så julbordet blir komplett. Vi är för många och att stå själv och göra allt själv blir för tungt.

Våra julträffar är en gemensam grej så alla ska vara delaktiga och i år gjorde jag det lite lätt för mig och tog med mat från libanoncatering och det uppskattas alltid 😁

Efter middag och fika fick barnen sina julklappar och sen var det dags för oss vuxna. När det är dags för julklappsleken så blir det alltid en massa skratt. Vi köper något för ca 100kr. Det slutar alltid med en massa skratt och ”bråk” hehe och det är höjdpunkten på vår kväll!

så här går leken till

• Alla lägger varsin julklapp i en hög på bordet. Sen får alla dra en lapp ur en skål med en siffra på. När alla fått en lapp visar alla sedan sitt nummer.

• Den som fått nummer 1 får sedan ta ett paket ur högen, öppna det och placera det framför sig.

•  Sen får den som har nummer 2 på sin lapp välja om denna vill ta julklappen från nummer 1 eller öppna ett eget paket.

• Om denna väljer att ta paket nummer 1, får personen med nummer 1 ta ett nytt paket och öppna det.

• Därefter får nummer 3 välja om denna vill ta ett paket från högen eller från nummer 1 eller 2 osv.

• Bäst i lottningen är alltså att ha den lapp med det högsta numret, på så vis får denna välja mellan att ta ett paket från någon av de andra deltagarna eller ta det sista oöppnade.

Banoffee paj, chokladrutor och 88:an cheesecake som kusinerna bakat till efterrätt. Tur att man tränade på morgonen säger jag bara haha.

Jag älskar ju att skoja till det, hehe så en av mina kusiner fick den här ätbara suspensoaren 😂

1 Comment
  • Di
    december 4, 2017

    Hej vad vacker du är kvinnan🌸. Har du recept på chokladrutor och 88 cheescake? Kramis

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *