EnglishSwedish
04 Apr 2017

Vegetarisk lasagne med Quorn

I fredags fick jag hem en middagskasse från Quorn. En vegetarisk lasagne stod på menyn så när vi var flera som skulle äta lunch i lördags så svängde jag ihop denna vegetariska lasagnen som är klar på bara några minuter och vet ni vad den var så himla god. Jag gjorde om receptet lite och tillsatte passerad tomat för att färssåsen skulle bli mer såsig samt en massa kryddor.

Här kommer receptet!

Ingredienser

600g Quorn Färs (2 påsar)
300 g färdigkryddad pastasås, basilika/vitlök
2 paket kelda färdig ostsås
16 lasagneplattor
Salt, peppar, vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, oregano och chili
2-3 dl riven ost

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Färssås: Börja med att steka färsen lite lätt i smör och tillsätt sedan tomatsås samt en passerad tomat och rör om ordentligt. Krydda med Salt, peppar, vitlök, paprikapulver, cayennepeppar, oregano och chili.

2. Smörj en ugnssäker form med olja. Börja med ostsås och varva sedan lasagneplattor, färssås och ostsås. Avsluta med ostsås och toppa med riven ost.

3. Gratinera i ugnen 20-25 minuter tills lasagnen är mjuk och har fått fin gyllenbrun färg.

Jag lägger alltid bechamelsås i detta fall ostsås mellan varje våning

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *