EnglishSwedish
20 jul 2017

Vi älskar Parken Zoo

Hej vänner! Hoppas allt är bra med er. Vi mår alldeles utmärkt, tar dagarna som dom kommer och njuter av ledigheten. Det var länge sen vi hade en dag hemma, så jag har bara varit hemma och fått ordning på hemmet. Behövde tvätta och städa och alltid när jag är i farten så ser jag till att göra mer än planerat. Jag rensade och städade rent barnens garderober (gjort plats för höstnyheter) renbäddat alla sängar och rensat i lekrummet bland alla leksaker. Nu ska vi ge bort lite fler saker till Alicia som barnen inte längre leker med. Nathalies rum börjar bli klart inför skolstarten också så jag har fixat och donat en del i hennes rum 🙂 Barnen hade en förmiddag ute med sin pappa under tiden jag röjde och nu ska vi snart ge oss ut för att cykla lite.

I förrgår när vi var hemma hos syrran på grill så planerade vi på kvällen helt spontant att dra till Parken Zoo i Eskilstuna. Jag och barnen älskar Parken Zoo. Lagom stort, aldrig mycket folk eller långa köer. Gröna Lund har jag nästat undvikit pga att det alltid är så mycket folk. Planen var iallafall att bada där men barnen kunde inte slita sig loss från alla åkattraktioner så det fick vara för den här gången.

Något nytt som Parken Zoo kommit ut med är deras virtuella fantasidjur som flyttat in för inte så länge sen och dom kallas för Digidjur. De är framtidsdjur som anpassat sig efter de hot och problem som djurarter idag står inför, såsom tjuvjakt och skogsskövling.

Flygande regnbågstamarin – En slags apa som har utvecklat vingar för att klara sig när skogen skövlas.

Kanifant – En elefant som har krympt och utvecklat snabba kaninben för att komma undan tjuvskyttar.

Digidjuren är AR-djur som man ser med hjälp av sin mobil eller surfplatta, lite likt Pokémon Go. Men skillnaden är att, de precis som riktiga djuren har egna inhägnader i parken och kan matas och klappas. Varför Digidjuren har flyttat in är för att Parken Zoo på ett enkelt och roligt sätt vill förklara vikten av att ta hand om vår värld för att skydda och bevara våra fantastiska djur.

Glada barn Galen liten tjej det här som alltid är glad, orädd för att utforska och som ger oss magrutor av alla busigheter. Bästa kusiner ♥ Farbror Johan och William hade kul Pappa Johan vann en boll till äskade Alicia Jag hade turen på min sida och vann på första chansen. Wohhoo!Vi testar appen och letar efter digidjur, rätt coolt och häftigt tyckte barnen!Avslutade med glass innan vi körde hem igen!

2 Comments
  • matilda
    februari 28, 2018

    Måste verkligen säga vad vacker familj:)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *