EnglishSwedish
19 feb 2016

Vit Chokladkladdkaka

Häromdagen damp Coops tidning ”mer smak” i brevlådan och jag får alltid inspiration när jag bläddrar i den och har alltid sån lust att börja baka. Jag hittade två recept som jag ville testa och det gjorde jag nämligen helt rätt i. En av favoriterna från igår var vit chokladkladdkakan. Så himla god och lätt kaka som inte blir allt för tung för magen och du kommer vilja äta mer än bara en bit. Har ni inte coop tidningen så finns receptet här nere. Den är lätt att baka och går bra att frysa in och ta fram när man får spontan besök.

♦ ♦ ♦

img_1917.jpg

Ingredienser

200 g smör

150 g vit choklad

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

125 g färska hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Bryn smöret, smält det i en kastrull och låt sjuda tills det är gyllene och doftar nötigt. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den smält.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt mjölet.

Häll ner chokladsmöret i bunken och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 30×25 cm. Grädda mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna, pudra med florsocker, riv vit choklad och garnera med hallon vid servering.

img_1916.jpg

img_1919.jpg
img_1918.jpg

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *