EnglishSwedish
14 Aug 2017

Where to go?

Ok vi behöver hjälp, tips och råd! Våra planer med en annan familj utomlands i vinter blir inte av.  Och nu velar jag och C om vart vi ska åka.

C vill till Kanarieöarna/fuerteventura eller Gran Canaria. Vi vill hyra bil och åka runt och se så mycket som möjligt. Men jag behöver råd och tips från någon som varit där under januari. Hur varmt är det egentligen? Kan man bada i havet eller är det för kallt? Jag vill åka dit verkar så otroligt fint men är det tillräckligt varmt?

Vi är sugna på Thailand igen, en vecka Koh Samui och en vecka Koh Phangan men resan är lite för lång kan jag känna för barnen. Inte för att dom inte skulle klara av det men två mellanlandningar tycker jag är för mycket för dom. Om inte vi bokar via Norwegian då det bara är en mellanlandning. Men det blir många timmars flyg, kanske nästa år?

Nathalie vill till Mexico för där kan hon äta tacos varje dag säger hon haha 😂 vi har varit i Cancun C och jag men kanske playa del Carmen denna gång?

Gärna tips och råd om Kanarieöarna och om ni rekommenderar något speciellt resmål? Vet inte varför vi är så veliga denna gång, tror att resan till Thailand var så bra att vi inte kommer kunna toppa den haha.

12 Comments
 • Ella
  augusti 14, 2017

  Nu var det fyra år sen men vi var på gran canaria i februari. Det var inte varmt. På morgonen när vi skulle till frukosten hade vi behövt tjocktröjor (som jag inte hade packat ned). Vi hade egen, ouppvärmd, pool som vi kunde doppa oss i snabbt på eftermiddagarna när solen värmt en tillräckligt. Vi badade inte i havet. För kallt.
  Min erfarenhet är att om man vill dit så badar man i uppvärmda pooler.

 • Sara
  augusti 14, 2017

  Kanske Kroatien skulle kunna va nåt.😆

 • R.K
  augusti 14, 2017

  jag hade åkt Maldiverna alla gånger,..eller allra helst Bora Bora eller varför inte Fiji 🙂

 • kris
  augusti 14, 2017

  Fuerteventura är jättevackert. Var där juni månad. Då var det varmt. Högsäsong där är sep till mars.. kolla upp värmen där under vintern först.

  • Linda
   augusti 15, 2017

   Kris, jag vet har hört det men det är för kallt under januari så vi hoppar Kanarieöarna helt 🙂

 • D
  augusti 14, 2017

  Vid ett tillfälle var vi i Kanarieöarna under januari månad. Då hade vi som max 26 grader varmt (typ svensk högsommar) vilket vi tyckte var perfekt eftersom barnen fortfarande var små. Vattnet i havet var alldeles för kallt för att bada i. Vi hängde mest i poolen Som var uppvärmd men det blåste väldigt mycket. Maten på hotellen är ingen höjdare (och då har vi ändå bott på 5 stjärniga hotell alla gånger). De har verkligen ingen matkultur därborta. Kallt o blåsigt blev det efter 17 tiden så då fick byxor o koftor åka på.
  Vi valde Kanarieöarna när barnen var mindre. En snabb resa till solen och bara få återhämta oss o ladda batterierna från ”småbarnskaoset” 🙂 Barnvänligt har det varit alla gånger vi varit där, vilket vi prioriterade.
  Stryk Kanarieöarna från listan tycker jag 🙂
  Det är ett perfekt resemålet för föräldrar med små barn mellan 0-3 skulle jag säga.
  På de andra två resmålen får ni garanterat sol och god mat alla dagar 😃 och massa äventyr.

 • D
  augusti 14, 2017

  Kan tillägga att vi var i Gran Canaria.

 • Meli
  augusti 15, 2017

  Varför åker ni inte till Dubai? 6 timmars direktflyg med emirates. Jättebra väder i januari och massor att uppleva med barn, strand och stad.

  • Linda
   augusti 15, 2017

   Meli, jag vill till Dubai, min man är inte sugen på att åka dit..men kanske när barnen är något år äldre så kan vi åka dit och när han ändrar sig 🙂

 • Janet
  augusti 15, 2017

  Hej fina.
  Vi har varit i furte ventura under mars månad för några år sen och vi tyckte att det var väldigt blåsigt o tyckte att det var för kallt att bada i polen så det va inget för oss.
  Gran Canaria va vi i år under april månad och vi tyckte att det var som en oki svensk sommar.
  Nu älskar vi värme i vår familj o vi tyckte inte det var värt och flyga 6 timmar och inte få riktigt bra väder men vet inte om vi bara hade otur nu.
  Lycka till med erat val..

 • Jul
  augusti 15, 2017

  Gran Canaria var kallt när vi var där under nyår för två år sedan. Åkte till Teneriffa förra vintern under november och det var mycket skönare, typ svensk sommar. Poolen var lite kall men kolla så det finns uppvärmd bara för i luften är det perfekt.

 • Anna
  augusti 16, 2017

  Såg att ni bokat till Mauritius…va kul !!
  Bokade ni charter el själva? Sitter själv och letar resor och blev sugen på Mauritius.
  behöver tips 😉

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *