EnglishSwedish
15 aug 2017

Zucchinilasagne med köttfärs

Hej vänner!

Som ni vet har jag lagt om min kost och oj så mycket bättre jag mår. Jag sover dessutom bättre. Jag har aldrig tidigare uteslutit kolhydrater från min kost men jag har blivit rekommenderad att testa och se hur jag kommer må. Och jag vet inte om det är för att jag inte ätit kolhydrater på 10 dagar som gör att jag känner mig sådär extra pigg och sover bättre. Jag kommer iallafall fortsätta såhär och här på bloggen kommer jag börja dela mig av lite nyare maträtter där jag byter ut kolhydrater mot nyttigare alternativ.

I söndags gjorde jag lasagne och bytte ut lasagneplattorna mot Zucchini istället och det blev jätte gott. Om ni vill testa så har ni receptet lite längre ner 🙂

Ingredienser

400 g nötfärs

smör eller kokosfett att steka i

1 tomat

2 msk tomatpuré

1 pressad vitlöksklyfta

salt, peppar
, vitlök, chili, oregano

1 burk krossad tomat

2 stor zucchini

Olivolja

100 g riven mozzarellaost

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs färsen i smör eller kokosolja (jag väljer kokosolja). Tärna en tomat och ha i.

Sedan kryddar du med färsk vitlök, salt, peppar, oregano, paprikapulver, chili, tomatpuré och en burk krossadtomat.

Skär zucchinin i tunna skivor. Häll olivolja i en ugnsfast form och varva zucchini och ­färssåsen.

Avsluta med Zucchini, tomat och mozzarella ost. Grädda i 35 minuter.

No Comments Yet.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *